sâmbătă, iulie 4, 2020

Data viitoare când partenera ta îți va spune că nu are starea necesară pentru o partidă de amor, spune-i că sexul o ajută să devină mai inteligentă.

Cercetătorii din Maryland şi din Coreea de Sud au descoperit că activitatea sexuală la şoareci şi şobolani îmbunătăţeşte performanţa mentală şi stimulează neurogeneza (producerea de noi neuroni) în hipocamp, regiunea cerebrală în care sunt formate amintirile pe termen lung.

Citește și:

Un alt studiu publicat anul trecut a scos la iveală că sexul anihilează efectele stresului asupra creierului, cel puțin în cazul șoarecilor.

”Am descoperit că, deși nu au fost produși neuroni noi, abilitățile cognitive dobândite în timpul experimentului au scăzut atunci când soarecii au stat o perioadă lungă de timp fără sex “, au spus cercetătorii.

Creșterea activității sexuale inundă celulele creierului cu oxigen. Cuplurile mai în vârstă care sunt active sexual au un risc mai scăzut de demență, potrivit unui articol publicat în revista Glamour.

Citește și:

Dar dacă sexul îi poate face pe oameni mai deştepţi, reciproca nu este valabilă: a fi mai deştept nu înseamnă că vei face mai mult sex. De fapt, studiile arată că adolescenţii inteligenţi fac pentru prima dată sex la o vârstă mai înaintată.

Tracey J. Shors, psiholog la Center for Collaborative Neuroscience din cadrul Universităţii Rutgers, subliniază: „Puteţi crea neuroni noi făcând sport, cu Prozac, făcând sex. Dar dacă faceţi antrenamente mentale, veţi păstra un număr mai mare din neuronii nou creaţi. Iar dacă le faceţi pe amândouă, veţi beneficia de ambele efecte: veţi produce mai mulţi neuroni şi veţi menţine mai mulţi neuroni în viaţă”.

Citește și:

 

Parteneri