Sari la conținut

Cinci moduri în care mugurii de pin combat îmbătrânirea

seminte de pin
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Beneficiile semințelor de pin

Mugurii de pin sunt plini de nutrienți care revitalizează și reîntineresc organismul. Aceștia conțin magneziu, calciu, vitamina E, vitamina B2, fier, zinc și potasiu.

1. Regenerează ţesutul osos
Extractul din muguri de pin pe care-l puteţi achiziţiona din magazinele naturiste are o acţiune antiinflamatoare asupra cartilagiilor articulare, remineralizantă şi regeneratoare a ţesutului osos. Este recomandat în coxartroze, gonartroze, artroze vertebrale, reumatism cronic degenerativ, osteoporoză sau întârzierea consolidării fracturilor. Se va lua o doză de 1,5 ml/zi, diluată în puţină apă, înainte de masă.

2. Scad pofta de mâncare

Un pumn de muguri de pin ajută la menținerea sub control a greutății corporale. Au un conţinut ridicat de acid pinolenic care are rolul de a suprima senzaţia de foame. Astfel, un pumn de muguri de pin pe zi vă va ajuta să vă mențineți în frâu pofta de mâncare şi veți reuşi să mănâncați porţii mici şi să limitați consumul alimentelor nesănătoase, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Shippensburg.

3. Reduc riscul bolilor de inimă

Mugurii de pin sunt bogați în antioxidanți, conțin grăsimi sănătoase, fibre alimentare, vitamine, minerale și arginină.

Într-un studiu publicat în Archives of Internal Medicine, cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă muguri de pin și nuci de cel puțin două ori pe săptămână au un risc mai scăzut de infarct.

4. Întârzie îmbătrânirea

Dacă vreți să arătați și să vă simțiți mai tineri, mugurii de pin vă pot ajuta să întârziați îmbătrânirea. Aceștia conțin antioxidanți care protejează celulele împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

5. Vă protejează ochii

Mugurii de pin conțin luteină, un antioxidant esențial pentru prevenirea bolilor oculare precum degenerescența maculară sau cataracta. Și vitamina A are același efect protector.

Exista mai multe sortimente de seminte de pin, iar cele mai populare provin din Mexic, Italia si China. Se găsesc în orice magazine cu produse bio sau pe website-urile specializate.

 

 

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel