Sari la conținut

Cine este cea mai tânără regină din lume: A studiat la Londra și i se mai spune „Kate Middleton de Himalaya”

Cine este cea mai tânără regină din lume: A studiat la Londra și i se mai spune „Kate Middleton de Himalaya”. Este frumoasă și modestă.

Funeraliile reginei Elisabeta au avut ecouri în toată lumea, la ceremonie participând șefi de state și membri ai familiilor regale.

Peste 500 de lideri şi demnitari din Regatul Unit şi din lume au asistat la funeraliile reginei, dar și numeroase capete încoronate, printre care s-a remarcat și prezența discretă a cuplului regal din Buthan.

Are doar 32 de ani

I se mai spune și „Kate Middleton de Himalaya” și este cea mai tânără regină din lume. Jetsun Pema are doar 32 de ani și, alături de soțul său, regele Bhutanului, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, au fost o prezență discretă și decentă la funeraliile reginei.

Au fost fotografiați în compania împăratului Japoniei, Naruhito, și a împărătesei Japoniei, Masako.

Cuplul regal din Buthan fascinează prin poveste, dar și cu orice apariție, iar povestea lor de dragoste poate inspira un film, relatează Libertatea.

Cine este  „Kate Middleton de Himalaya”

Chiar dacă este regină, Jetsun Pema a rămas o femeie modestă și i-a cucerit pe loc pe locuitorii din Buthan, în 2011, când a devenit soția regelui. Acum, la 32 de ani, este cea mai tânără regină din lume, potrivit Libertatea.

Imediat după absolvirea liceului, în 2008, tânăra regină a studiat la Londra, la Regent’s University, unde s-a specializat în Relații Internaționale.

Bhutan, un fel de Elveție a Asiei

Situat la punctul de întâlnire dintre India și China, micul stat himalayan este un fel de Elveție a Asiei. Este bine delimitat, organizat mai degrabă după valori autentice decât după reguli impuse.

De altfel,  Bhutanul este considerat a fi cel mai fericit stat din Asia. Buthanezii trăiesc într-un cadru natural deosebit, acordă o atenție aparte relațiilor interumane și cultivă cele mai nobile calități ale spiritului.

De aceea, se spune că în Bhutan, una dintre țările cu cea mai fericită populație în ciuda sărăciei și a analfabetismului, nu este măsurat Produsul Intern Brut, ci Fericirea Națională Brută.

 

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel