marți, martie 21, 2023

Condimentul MEDICAMENT: scade colesterolul, întărește imunitatea, previne demența. Usturoiul este un condiment fără de care românii, și nu numai, nu potm trăi.

A fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a da aromă mâncărurilor. Cu toate acestea, gustul și aroma nu este singurul motiv pentru care se folosește usturoiul, există câteva alte motive.

Usturoiul are proprietăți medicale puternice și acesta este, de asemenea, tratat ca un medicament în mai multe culturi din întreaga lume.

Te-ar mai interesa: NU mai consuma salata în acest fel. Devine dușmanu...

În Ayurveda, funcția sa principală era aceea de medicament și era folosită și pentru proprietățile sale vindecătoare. Chiar și astăzi, usturoiul este folosit ca remediu la domiciliu pentru mai multe boli.

Alicina este un compus care este prezent în usturoi și acesta este extrem de benefic pentru sănătate.

S-a dovedit că consumul de usturoi aduce numeroase beneficii pentru sănătate, având numeroase proprietăți medicinale. Usturoiul poate fi consumat în nenumărate forme; există, de asemenea, și suplimente care folosesc substanțe de usturoi.

Condimentul MEDICAMENT: scade colesterolul, întărește imunitatea, previne demența

Iată câteva dintre beneficiile adăugării usturoiului în dieta ta

Te-ar mai interesa: Luna Nouă în Berbec 2023: Ce înseamnă și ce zodii ...

  • Protejează de boli, răceală comună: Consumul de usturoi crud ajută la combaterea tusei, gripei, febrei virale și răcelii. Consumul a doi căței de usturoi tăiați zilnic poate ajuta la aceste afecțiuni.
  • Usturoiul intareste sistemul imunitar: Usturoiul este un intaritor eficient al imunitatii. Crește producția de celule albe din sânge, cunoscute sub denumirea de „celule ucigașe”, deoarece pot ucide bacteriile și microbii dăunători.
  • Hrănitor cu puține calorii: Usturoiul este folosit în cantități mici. Conține mai puține calorii, grăsimi și carbohidrați, dar este foarte hrănitor, iar compușii sănătoși îl fac un remediu de acasă puternic.
  • Reduce tensiunea arterială: Usturoiul este alimentul preferat dacă aveți hipertensiune arterială mare sau hipertensiune arterială. S-a descoperit că suplimentele de usturoi au un impact semnificativ asupra reducerii nivelului tensiunii arteriale.
  • Beneficiu în reducerea nivelului de colesterol: Cercetările au arătat că usturoiul ajută la reducerea nivelului de colesterol rău. De asemenea, consumul de usturoi ajută la creșterea nivelului de colesterol bun.
  • Funcționează ca un antibiotic: Usturoiul ajută la lupta împotriva ciupercilor, infecțiilor virale și a numeroaselor bacterii și oprește creșterea acestora. Alicina este un antibiotic bioactiv care este foarte eficient împotriva diferitelor infecții.
  • Previne demența și Alzheimer: Antioxidanții prezenți în usturoi protejează organismul de daune oxidative. Usturoiul este bogat în antioxidanți. Acești antioxidanți previn bolile cognitive precum demența și Alzheimer.
  • O mai bună rezistență și performanță atletică: Usturoiul în vremurile vechi era folosit pentru îmbunătățirea rezistenței sportivilor și muncitorilor.
  • O detoxifiere eficientă: Suntem expuși la diferiți compuși toxici în viața de zi cu zi. Aceste elemente nu ies întotdeauna din organism și pot provoca daune pe termen lung. Usturoiul este un aliment puternic care detoxifică organismul de astfel de toxine.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private