sâmbătă, decembrie 5, 2020
Tănasă Sabina

Descoperă acum condimentul minune pentru sănătatea ta

Folosește condimentul minune. Atunci când ne confruntăm cu o problemă de sănătate, primul nostru impuls este să luăm un medicament pentru a ameliora senzația de durere. Însă ce spui de utilizarea unui condiment, considerat o adevărată mină de aur, atât de indieni, căt și de egipteni, chiar din Antichitate. Dacă nu ai ghicit deja, îți spunem noi despre ce este vorba: cardomon.

Cardamonul are multiple efecte benefice pentru sănătate

Cunoscut în întreaga lume pentru aroma sa deosebită, dulce-picantă și elogiat de medicina ayurvedică, cardamonul conform studiilor știintifice este un real ajutor în tratarea unor boli precum bolile digestive, ulceurul, chiar și depresia.  Ce ar fi de acum înainte să arunci o lingură de cardamon peste mâncărurile pe care le pregătești?

Condimentul minune și efectele sale asupra sănătății

  1. Proprietățile sale antioxidante și diuretice pot reduce tensiunea arterială

Cardamomul poate fi util pentru persoanele cu tensiune arterială crescută.

Într-un studiu, cercetătorii au administrat trei grame de pulbere de cardamon pe zi la 20 de adulți care au fost diagnosticați recent cu hipertensiune arterială. După 12 săptămâni, nivelul tensiunii arteriale scăzuse semnificativ până la nivelul normal.

Acțiunea diuretică a cardamonului, ajută la eliminarea apei în exces din organism, eliminând toxinele.

  1. Previne cancerul colorectal

Studiile efectute în cadrul Institutului de cancer din India, au demonstrat capacitatea acestui condiment de a contribui la distrugerea celulelor canceroase. Pentru  a avea un efect pozitiv asupra organismului este important ca acest condiment să fie dietetic.

  1. Contribuie la sănătatea inimii

Departamentul de Farmacologie și Farmacie din cadrul Universității King Saud din Arabia Saudită a demonstrat că utilizarea constantă a cardamnonului ajută la un ritm cardiac normal, în special pentru cei cu afecțiuni cardiovasculare. Datorită micronutrienților prezenți în acest condiment, ritmul de creștere al lipidelor în organism este contracarat.

  1. Anti-depresiv

Deși nu există studii științifice în acest sens, medicina ayurvedică administrează ceaiul de cardamon pentru a combate depresiile. De asemenea, uleiul de cardamon este unul dintre cele mai utilizate uleiuri în masajale de aromaterapie.

  1. Previne afecțiunile gastro-intestinale

Atât în medicina ayurvedică, cât și în medicina chineză, cardamonul este considerat un remediu pentru tulburările digestive. Componenta cea mai importantă, extractul metanolic, este cea care ajută la afecțiuni precum flatulența, aciditatea, crampe stomacale, arsuri de stomac, constipație, ajutând chiar și la combaterea strărilor de greață sau la lips apetitului.

  1. Helană

Studiile recente au demonstrat eficența semințelor de cardamon împotriova bacteriilor patogene orale, cum ar fi Streptococcus mutans şi Candida albicans. Acest condiment ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute din cavitatea bucală. Cum îl poți utiliza? Ei bine, fie mesteci 3 – 5 bobițe de cardamon, fie presari cardamon măcinat peste cafea sau ceai, așa cum se obișnuiește în țările arabe.

Parteneri