Sari la conținut

19 adevăruri legate de sănătatea ta pe care corpul ți le spune

metoda pentru calcaie crapate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Leac calcaie crapate

Corpul uman este cea mai performantă mașinărie din lume! Nu doar că lucrează 24/24 ca să ne mențină vii, dar ne și transmite lucruri legate de eventualele ”defecțiuni”.

Iată ce ne transmite și nu trebuie să ignorăm:

Ochi umflați

Fie ai rămas în urmă cu somnul, fie poate fi un semn care indică eventuale alergii.

Pete pe piele

Dacă îți apar pete închise la culoare, dar fine, poate fi semnul unei rezistențe la insulină, ceea ce poate conduce la diabet.

Diaree

Diareea este neplăcută, dar, de cele mai multe ori, un semnal al intoleranței la lactoză. Dacă observi că după ce consumi lactate, ai diaree, ar fi mult mai bine să nu mai mănânci astfel de produse.

Pilozitate anormală

Dacă sunteți femeie și vă crește păr pe față, pe spate sau în urechi, e un semn de dezechilibru hormonal, cauzat de sindromul ovarelor polichistice.

Paloare

O culoare prea pală indică anemia, o carență de fier în corp.

Piele uscată

Ori trăiești într-o zonă aridă, ori poate fi asociată cu apariția diabetului.

Buze crăpate

Dacă balsamul de buze nu are efect, corpul poate că îți transmite că suferi de o anumită alergie.

Căderea părului

Dacă îți cade părul într-un ritm alarmant sau vezi că încep să-ți dispară sprâncenele, află că aceste simptome ar putea fi semnul unei afecțiuni tiroidiene.

Îți cresc sânii

Dacă ai trecut de perioada de creștere, oricât de flatantă este o mărire naturală a bustului, află că-ți crește și riscul de a face cancer de sân. Nu lipsi de la controalele anuale!

Picioare umflate

Dacă nu stai mult în picioare și nu te pregătești să naști, picioarele umflate sunt un simptom anormal, care poate ascunde o insuficiență cardiacă.

Dacă îți miros urât picioarele

Mirosul poate fi normal în anumite circumstanțe, dar poate fi și semnul unei infecții bacteriene, cunoscută drept ciuperca piciorului.

Unghii ciudate

Unghiile spun multe despre starea cuiva de sănătate. Dacă au linii longitudinale, poate fi un semn al artritei reumatoide. Iar liniile orizontale pot fi semnul insuficienței cardiace.

Lungimea degetului inelar

Dacă este mai lung decât arătătorul, poate fi un semn al osteoartitei, afecțiunea care îți deteriorează articulațiile.

Gambe foarte înguste

Studiile arată că circumferința gambei este invers proporțională cu pulsul arterial. Asta înseamnă că dacă ai o circumferință mică a gambei, ai un risc mai mare de hipertensiune sau AVC.

Indexul Masei Corporale

Studiile relevă că persoanele cu IMC mare au abilități cognitive mai scăzute, chiar dacă sunt sănătoși, în rest. Dacă vrei să rămâi lucid cât mai mult timp, ia în considerare o dietă de slăbire.

Ridurile apărute prea devreme

Ridurile fac parte din viață, dar dacă vă apar prea devreme, pot fi semnul unei osteoporoze.

Înălțimea și longevitatea

Oamenii scunzi au o medie de vârstă mai mare decât cei înalți.

Durerile mandibulare

Dacă vă treziți cu dureri de mandibulă, poate fi semnul bruxismului – încleștarea sau scrâșnirea dinților pe perioada nopții.

Grupa de sânge A

Persoanele cu grupa de sânge A au un risc mai mare de a face cancer pancreatic. Luați măsuri din timp!

Este bine să fii prevăzător și informat. Verifică și fă-ți analizele anual. Nu ignora niciun semn și nicio schimbare în organism. Articolul este bazat pe studii clinice, are caracter informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel