Sari la conținut

Cosmeticienii britanici, semnal de alarmă: „Aveți Covid? Nu vă vopsiți părul!” Iată de ce

Cosmeticienii britanici, semnal de alarmă: „Aveți Covid? Nu vă vopsiți părul!” Iată de ce.

Organizaţia comercială care reprezintă frizerii şi cosmeticienii din Marea Britanie a avertizat că aceștia trebuie să facă teste suplimentare la nivel cutanat pentru a evita eventuale acţiuni legale. Acestea sunt efectuate cu 48 de ore înainte de vopsirea efectivă a părului.

Măsura de prevenție a fost luată după ce frizerii din Marea Britanie au raportat o creștere a numărului de clienți care prezintă erupții cutanate sau arsuri din vopselele de păr, în cazul în care au avut anterior coronavirus.

Cosmeticienii britanici, semnal de alarmă: „Aveți Covid? Nu vă vopsiți părul!” Iată de ce.

Potrivit tvnz.co.nz, Gemma Mitchell merge la același salon de coafură de ani de zile. Cu toate acestea, în ciuda faptului că a ales aceeași culoare și vopsea, pielea ei s-a schimbat după ce a contractat Covid-19.

„A început să mă mânânce foarte tare pielea capului. Locul a devenit dureros și a început să se înrăutățească. Mă gândeam, Doamne, de fapt reacționez la acest test de patch”, a povestit femeia.

Reacția lui Mitchell la vopseaua de păr s-a înrăutățit progresiv în timp, ducând la pierderea straturilor de piele.

Un alt salon de coafură a povestit despre un alt caz. Reacțiile au fost atât de severe încât clienta a trebuit să fie dusă de urgență la spital. Ca urmare, salonul respectiv a început testarea patch-urilor tuturor clienților care au avut Covid.

„Erupția a fost pe gâtul ei și a început să urce spre cap, până a devenit de fapt destul de agresivă”, a spus un reprezentant al salonului respectiv.

Se efectuează studii pentru a determina dacă răspunsurile alergice sunt afectate de coronavirus

Unii oameni de știință cred că reacțiile ar putea fi legate de coronavirus, dar spun că multe alte boli pot afecta sistemul imunitar și pot provoca reacții.

„Acum trebuie să începem să luăm în considerare și Covid lung. Și undeva, pe lista respectivă, trebuie să începem să ne gândim la aceste răspunsuri alergice modificate”, a declarat pentru BBC Danny Altmann, profesor de imunologie al Imperial College London.

Fie că este vorba de vopsea de păr sau poate altceva, acum se efectuează studii pentru a determina dacă răspunsurile alergice sunt afectate de Covid-19.

În urmă cu câteva luni, Carmen Panaitescu Bunu, medic primar Alergologie și Imunologie Clinică, atrăgea atenția că cei care au alergie pot avea reacții severe de tip anafilactic la vaccin, cu roșeață, reacție cutanată, scădere de tensiune, umflături ale ochilor și ale limbii.

Anafilaxia este tradusă prin reacție gravă indusă de un alergen. Poate să apară din cauza unui vaccin, medicament sau aliment. Nu se pune problema ca orice persoană alergică la praf sau la polen, de exemplu, să nu poata face vaccinul.

Este vorba despre pacienți cu reacții anafilactice în trecut, dovedit din faptul ca au avut astfel de reacții pentru că au facut alte vaccinuri, au luat medicamente sau sunt alergici la alimente care dau alergii grave – alune, lapte, soia.

Mai exact, sunt pacienți cărora le-a fost recomandat să poarte la ei acele dispozitive cu adrenalină, știindu-se că au risc de anafilaxie”, a subliniat Carmen Panaitescu Bunu.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: