duminică, martie 7, 2021

Secretele din spatele vaccinului: AstraZeneca, firma ce a dezvoltat vaccinul împotriva noului coronavirus, vine cu vești optimiste: vaccinul ar putea să devină disponibil chiar începând cu luna decembrie.

Directorul executiv al AstraZeneca a declarat că în acest moment se așteaptă aprobările emise de către autoritățile ce se ocupă de reglementarea pe piața medicamentelor.

„Autorităţile cu rol de reglementare analizează în mod constant datele noastre. Dacă ele vor fi rapide, atunci când noi vom fi gata, vom putea începe să îi vaccinăm pe oameni în ianuarie, posibil chiar la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat CEO-ul Pascal Soriot, citat în ediţia de sâmbătă a cotidianului suedez Dagens Nyheter.

Secretele din spatele vaccinului: Ce îi sperie pe cercetătorii?

Cercetătorii sunt speriați de faptul că nimeni nu știe cât de des va fi necesar ca oamenii să se vaccineze!

Compania Britanico-suedeză, AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford din Marea Britanie, au pus bazele creerii unui vaccin împotriva covid-19, fiind considerați cei mai promițători candidați pe plan mondial în cursa pentru un vaccin împotriva covid-19.

„Poate că nu vom obţine niciodată bani de pe urma lui (a vaccinului AstraZeneca, n.r.), nimeni nu ştie cât de des vor trebui oamenii să se vaccineze. Dacă vaccinul nostru este eficient şi îi protejează pe oameni mai mulţi ani, iar boala dispare, atunci nu va exista o piaţă”,  a declarat Pascal Soriot.

Pascal Soriot a declarat şi faptul că mulţi experţi consideră totuşi că oamenii vor trebui să se vaccineze din nou după o perioadă.„ Dacă acest lucru va trebui făcut anual, atunci vom putea să obţinem bani de pe urma lui (a vaccinului, n.r.) începând din 2022”, a continuat CEO-ul companiei AstraZeneca.

Uniunea Europeană, Marea Britanie, Japonia, Brazilia și Statele Unite au semnat contracte cu AstraZeneca pentru a achiziționa cantități importante de vaccin, în cazul în care autoritățile cu rol de reglementare a pieții medicamentelor, vor aproba vaccinul.

Ultimele stiri

Parteneri