joi, ianuarie 20, 2022

Numărul persoanelor infectate cu noua variantă Omicron este în creștere. Potrivit șefului DSA, se observă şi o creştere a numărului de pacienţi care se prezintă la unităţile de primiri-urgenţă.

Creste numărul ifectărilor. Arafat cere măsuri DURE

Raed Arafat a spus într-o conferinţă de presă că, în ultimele 24 de ore, în secţiile de terapie intensivă au ajuns 24 de persoane – „o cifră importantă”.

90% dintre persoanele care mor în terapie intensivă sunt nevaccinate anti-COVID

„Vom vedea următoarele zile care va fi evoluţia (…) Persoanele vulnerabile, chiar dacă este variantă Omicron, este posibil să aibă un impact asupra lor şi este posibil să ajungă şi la terapie intensivă. Şi revin şi la analizele făcute şi de INSP şi la statistici mondiale, care demonstrează că persoanele nevaccinate sunt cele care sunt cele mai vulnerabile să ajungă la terapie intensivă, iar mortalitatea este de 90% aproximativ la persoanele nevaccinate, care sunt în terapie intensivă. 10% rămân persoane vaccinate cu comorbidităţi şi cu altele, adică mai bine zis 90% din cei decedaţi în terapie intensivă sunt persoane nevaccinate, 10% sunt persoane vaccinate, în marea parte a lor cu comorbidităţi”, a explicat el, potrivit romaniatv.net.

Te-ar mai interesa: Revoltă la Spitalul de Oncologie din Timișoara. Bo...

Raed Arafat mai spune că „pacienţii să folosească aceste centre şi unităţile de primiri urgenţe să fie destinate mai mult pacienţilor cu probleme respiratori”.

„Şi aici începem să observăm o creştere a numărului pacienţilor care se prezintă la aceste unităţi, iar important este ca, având în vedere şi crearea centrelor de evaluare, pentru cazurile care nu sunt critice, pacienţii să folosească aceste centre şi unităţile de primiri urgenţe să fie destinate mai mult pacienţilor cu probleme respiratorii şi cu probleme care necesită într-adevăr investigaţii avansate şi intervenţii medicale avansate”, a arătat Arafat.

Te-ar mai interesa: Somnifere naturale la îndemâna oricui. Îți asigură...

Amintim că numărul cazurilor de COVID înregistrate pe teritoriul României a depășit ieri ordinul miilor. Au fost înregistrate 9.785 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.185 mai mult decât în ziua anterioară. 1.153 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Te-ar mai interesa: Marea Britanie. Din 27 ianuarie, vor fi ridicate m...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private