luni, noiembrie 30, 2020
Irina Lungu

Criminologul Dan Antonescu a avut în această seară o intervenție în direct, la postul public de televiziune, în care a fost solicitat să își prezinte părerea de expert în cazul Caracal.

Dl Antonescu a confirmat lucrurile care au vuit astăzi și în presă, după declarațiile fostului șef de la crematoriul București. Criminologul spune că este absolut exclus ca rămășițele ce sunt expertizate la IML să aparțină Alexandrei Măceșanu, adolescenta care a iscat poate cel mai mare val de emoție întâlnit după tragedia Colectiv.

Așa cum spunea și fostul șef de la crematoriu, este imposibil ca un corp să fie descompus în cenușă în câteva ore. Criminologul Dan Antonescu spune că este imposibil ca Dincă să fie stat să o ardă pe fată, când știa deja că sunase la poliție. Inculpatul nu putea să prevadă bâlbâiala autorităților, ci mai mult ca sigur se aștepta să audă sirenele de poliție la poartă.

În opinia expertului criminalist, variantele sunt două. Fie a dus-o în viață și a ascuns-o, fie a ucis-o și a aruncat-o în lac.

În niciun caz nu pot fi rămășitele acestei fete acolo. Când un cadavru este incinerat, nu poți sta în zonă de mirosul pestilențial. De aceea, exită coșuri de fum foarte înalte, pentru a elibera mirosul cât mai departe.

Criminologul a spus că a văzut sute de cadavre carbonizate, iar acelea ar fi putut fi, unele, chiar identificate. Așadar, nu putem crede în scenariul arderii Alexandrei Măceșanu, de aceea așteptăm cu mare interes descoperirile anchetatorilor, în dorința de a afla adevărul cât mai repede.

Parteneri