Sari la conținut

Cum îți poți schimba culoarea ochilor în doar 20 de secunde? Un doctor susține că poate schimba ochii căprui în albaștri

Cum îți poți schimba culoarea ochilor în doar 20 de secunde? Un doctor susține că poate schimba ochii căprui în albaștri.

Gregg Homer, un medic din cadrul Stroma Medical Center din California, este autorul unei descoperiri revoluționare. Acesta pretinde că a pus la punct o tehnologie conform căreia schimbarea culorii irisului ochiului uman ar fi posibilă în decurs de doar 20 secunde.

Medicul declară, conform dailymail.co.uk, că tehnologia Lumineyes va folosi un laser adaptat special. Metoda se bazează pe folosirea unui laser care va elimina pigmentul brun, adică melanina din irisul unei persoane cu ochii negri sau căprui. În acest mod, irisul va căpăta astfel mult dorita culoare albastră.

Metoda va oferi o alternativă pentru persoanele care doresc ochi albaştri naturali, fără să apeleze la lentile de contact. Culoarea ochilor este moștenită și, cu toate acestea, ochii căprui sunt dominanți în întreaga lume. În timp ce ochii albaștri sunt o trăsătură recesivă.

Cum îți poți schimba culoarea ochilor în doar 20 de secunde?

gregg homer

Un pigment de ochi albaștri nu există de fapt în natură. În schimb, persoanele cu ochi albaștri au un pigment maro, cunoscut sub numele de melamină, în spatele irisului, dar au concentrații scăzute de melanină în fața irisului.

Aceasta înseamnă că lungimi de undă mai lungi ale luminii sunt absorbite de întunericul din spate al ochiului. În timp ce lungimile de undă mai scurte sunt împrăștiate. Cu toate acestea, procedura pe care dr. Homer a dezvoltat-o de-a lungul a 10 ani este ireversibilă, deoarece țesutul brun nu se mai poate regenera.

Toți oamenii cu ochi albaștri provin dintr-un singur strămoș

În 2008, oamenii de știință de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că toți oamenii cu ochi albaștri provin dintr-un singur strămoș cu o mutație a ochiului albastru care a trăit acum șase până la 10.000 de ani. Profesorul Hans Eiberg, liderul studiului, a spus că înainte de această dată că toată lumea avea ochii căprui.

Mutația ochilor căprui spre albastru nu reprezintă nici o mutație pozitivă sau una negativă. Este una dintre mai multe mutații, cum ar fi culoarea părului, chelie, pistrui și pete de frumusețe. Aceste tipuri de mutații nu cresc și nici nu reduc șansele de supraviețuire ale unui om.

„Arată pur și simplu că natura amestecă în mod constant genomul uman, creând un cocktail genetic de cromozomi umani și încercând diferite schimbări în timp ce face acest lucru”, declara la acea vreme profesorul Eigberg.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel