Sari la conținut

Cum poţi să slăbeşti rapid fără înfometare. Cele mai bune alimente care ard grăsimile

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Lupta cu kilogramele în plus este adesea o cursă cu obstacole şi tentaţii culinare greu de refuzat. Visul de a slăbi rapid cu cât mai puţine eforturi este aproape imposibil de realizat, însă nutriţioniştii pun accentul pe o dieta echilibrată care să devină o obişnuinţă şi nu doar un efort limitat în timp.

Arderea grăsimilor, mai ales în zona abdominală se poate realiza şi cu ajutorul unor alimente cu calorii puţine şi cu indice glicemic scăzut.

Varză murată – conţine bacterii care îmbunătăţesc digestia, accelerând scăderea în greutate şi întărind imunitatea organismului.

Anghinare – o plantă cu un puternic efect diuretic, care elimină surplusul de apă din corp, creşte metabolismul prin arderea mai rapidă a grăsimilor.

Fasole – acestea abundă în atioxidanţi, stabilizează nivelul glicemiei şi reduc apetitul. Sunt sărace în calorii, dar bogate în proteine, putând înlocui cu succes carnea sau peşteşe din meniu.

Seminţe de in – bogate în fibre, acestea pot fi consumate în combinaţie cu iaurtul.

Migdale – pot fi un delicios mic dejun, în combinaţie cu o saată de fructe.

Kiwi – are un puternic rol detoxifiant, ajută digestia şi susţine procesul de ardere a grăsimilor, având şi un rol eficient în stimularea imunităţii organismului.

TABEL Valori grăsime pentru femei şi bărbaţi

Grăsimea viscerală se referă la grăsimea “ascunsă”, stocată la nivel profund în abdomen, în jurul organelor, inclusiv a ficatului și intestinelor. Reprezintă aproximativ 10% din toată grăsimea depozitată în organism.

Țesuturile adipoase din cavitatea abdominală acoperă o parte din organele vitale – stomacul, ficatul și intestinele, potrivit portalului doc.ro. Întrucât este amplasată atât de aproape de ficat, grăsimea viscerală se poate transforma în colesterol, iar astfel aceasta pătrunde în sânge și crește riscul de a se depune pe artere. Ateroscleroza este adesea asociată cu grăsimea viscerală.

Grăsimea abdominală reprezintă aproximativ o zecime din toată grăsimea stocată în organism și este mai frecventă la bărbați decât la femei.

Majoritatea grăsimilor sunt stocate sub piele și sunt cunoscute sub denumirea de grăsime subcutanată. Aceasta este grăsimea care este vizibilă și pe care o poți simți. Restul grăsimii din organism este ascunsă. Aceasta este grăsimea viscerală sau grăsimea abdominală.

Valorile Indicelului de Masă Corporală

Indicele de masă corporală sau IMC este indicatorul oficial de calculare a greutății corporale ideale, pentru o înălțime dată. Indicele de masă corporală ajuăa la stabilirea grupei de greutate în care se încadrează o persoană, adică gradul de obezitate.

 

Indicele de masă corporală mai poate fi folosit pentru calcularea numărului de kilograme pe care o persoană trebuie să le piardă sau să le câștige, pentru a ajunge la greutatea ideală conform înălțimii.

  • 18,49 sau mai puțin – Subponderal
  • între 18,50 și 24,99 – Greutate normală
  • între 25,00 și 29,99 – Supraponderal
  • între 30,00 și 34,99 – Obezitate (gradul I)
  • între 35,00 și 39,99 – Obezitate (gradul II)
  • 40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel