Cum să aplici corect loțiunea de plajă ca să te ferești de cancer

Cum să aplici corect loțiunea de plajă ca să te ferești de cancer
Cum să aplici corect loțiunea de plajă ca să te ferești de cancer

Cremele și spray-urile de protecție solară încep să devină vitale pentru sănătatea populație, în condițiile în care, peste 60.000 de oameni din toată lumea mor anual din cauza cancerului de piele, iar multe dintre aceste cazuri sunt legate de expunerea la soare.

Dar există încă foarte multe persoane care, deși le cumpără, nu le folosesc corect.
Chiar și atunci când alegem o cremă cu factor mare de protecție (SPF), nu vom putea evita complet efectele negative ale razelor UVA, ci doar pe cele UVB, care produc arsuri la suprafață.

UVA, pe de altă parte, penetrează piele în profunzime și stau la baza apariției cancerului sau a îmbătrânirii premature. Mai util ar fi să cumpărați un produs cu SPF mediu, de 30-50, pe care este menționată și protecția împotriva UVA.

Doctorul David B. Samadi, specialist dermatolog al spitalului Lenox Hill din New York sugerează și alte reguli pe care să aveți în vedere:

–         Nu folosiți spray-uri de plajă pentru că nu au o acoperire atât de bună precum cremele, iar ingredientele lor toxice pot fi ușor de inhalat

–         Nu vă bazați pe faptul că machiajul vă apără de soare. Întâi aplicați crema anti-solară, apoi fondul de ten

–         Reaplicați crema la fiecare două ore, chiar și în zilele cu nori. Norii blochează razele UV doar în procent de 20%

–         Purtați pălării și ochelari de soare pentru protecție suplimentară

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook