Sari la conținut

Cum sa faci martipan acasa

Nu-i asa ca si voua va fac cu ochiul prajiturile frumos decorate din vitrinele cofetariilor? Cele mai multe dintre acestea sunt acoperite cu o pasta dulce de martipan (o pasta pe baza de migdale macinate si zahar), iar decorul este realizat din aceeasi compozitie.

Daca vrei sa le faci o surpriza dulce celor dragi si ai de gand sa pregatesti o reteta cu martipan (fie o reteta mai simpla, de bomboane, fie una complexa), atunci trebuie sa urmaresti reteta noastra.

Pentru pasta de martipan ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

200 g zahar pudra
150 g faina de migdale
2 lingurite extract migdale
2 linguri glucoza lichida
1 lingurita apa de trandafiri

Metoda de preparare

Pune in robotul de bucatarie faina de migdale si zaharul, omogenizeaza-le, apoi cand obtii o pudra fina adauga apa de trandafiri impreuna cu extractul de migdale.

 

Continuarea pe lyla.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel