Cum să scapi de 14 kilograme în mai puțin de o lună

Cum să scapi de 14 kilograme în mai puțin de o lună
Cum să scapi de 14 kilograme în mai puțin de o lună

Dacă vrei să slăbești este bine să nu o faci brusc. Iar înainte de a te apuca de o dietă anume, caută să cunoști cât mai multe lucruri despre ea. Toate dietele au avantajele și dezavantajele lor. Ideal este să respecți o dietă pe care medicul tău să o aprobe.

Una dintre cele mai renumite diete este dieta Scarsdale. Aceasta a fost creată de medicul Herman Tarnower, specialist în tratamentul persoanelor care sufereau de obezitate.

Atenție! Nu toată lumea poate să o respecte, chiar dacă promisiunile acesteia sunt mai mult decât tentante. Adică în numai 2 săptămâni, ai putea să pierzi 14 kilograme. Specialiștii recunosc că este un regim dur, sever, greu de ținut.

Dieta are 2 etape sau faze. Prima este cea în care are loc slăbirea efectivă și durează 14 zile. Apoi, urmează a doua etapă, cea în care trebuie să îți menții greutatea obținută cu atâtea eforturi.

Dieta Scarsdale are un set de reguli foarte stricte pe care trebuie să le menții întocmai. Meniul strict elimină din alimentaţie carbohidraţii, grăsimile, lactatele, alcoolul, dulciurile, sucurile naturale de fructe şi orice băutură răcoritoare.

În perioada de slăbire efectivă va trebui să nu depășești 800 sau 1000 de calorii pe zi.Nu ai voie deloc zahăr, grăsimi și vei limita drastic consumul de lactate, practic ai voie carne și legume. Însă, dacă reușești să respecți regulile acestei diete vei slăbi 9 kilograme în numai 14 zile. Dar, există un mare risc de anemie, sau de producere a carenței de calciu, de aceea este bine să discuți cu medicul tău înainte de a decide să urmezi această dietă destul de severă, mai ales dacă ai și afecțiuni cronice.

Principalele reguli ale dietei Scarsdale sunt:

  • Alcoolul nu este permis. Ai voie apă, ceaiuri fără zahăr, cafea fără arome, frișcă sau lapte.
  • Legumele și carnea vor fi gătite fără să adaugi deloc grăsime. Practic, acestea se vor găti prin fierbere, la abur sau la cuptor.
  • După cele 14 zile de dietă trebuie să te oprești, fiindcă pe termen lung există riscul apariției unor deficiențe sau carențe în organism.
  • Ai voie să ai în timpul unei zile 3 mese principale, fără gustări între mese și este recomandat consumul a cel puțin 4 căni de apă pe zi. Extrem de important este mersul pe jos. Atenție! Minimum 3 kilometri pe zi!
  • Poți consuma: carne slabă, ouă, spanac, țelină, morcovi, broccoli, salată verde, grepfruit, roșii, papya.
  • Din meniul tău vei elimina: cartofi, orez, suc, fasole, dulciuri, ciocolată, lapte, unt, carne de porc, carne grasă în general.
65 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox