Sari la conținut

Cum să trăiești mai mult: băutura care previne mai multe tipuri de cancer și care îți prelungește durata de viață

Ceai verde
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Știința îmbătrânirii a făcut progrese semnificative pentru a ajuta la creșterea speranței de viață, dar acum accentul se îndreaptă spre menținerea sănătății bune până la bătrânețe. Cheia este să rămâneți sănătoși, atât mental, cât și fizic. Un corp de cercetare sugerează că adăugarea unei băuturi în dieta ta poate crește șansele de longevitate, prin prevenirea bolilor.

Bătrânețea frumoasă de care se bucură mulți oameni din regiuni din Asia a fost atribuită unei diete bune, dar cercetătorii cred că consumul de ceai poate fi la fel de benefic. Sunt din ce în ce mai multe dovezi că consumul regulat al anumitor ceai este esențial pentru menținerea tensiunii arteriale sub control. Nu numai că este util pentru a preveni riscul de boli cardiovasculare, dar poate proteja și împotriva diferitelor tipuri de cancer, conform numeroaselor studii.

Ceaiul verde are numeroase beneficii pentru sănătate datorită concentrațiilor mari de antioxidanți unici.

Băutura conține o substanță cunoscută sub numele de polifenoli, care conține subgrupe de antioxidanți cunoscute sub numele de catechine.

Aceste molecule unice au demonstrat efecte anti-tumorale puternice într-un șir de studii.

Mai mult, s-a observat că ratele de cancer în populațiile care consumă ceai verde sunt mai scăzute, stârnind un mare interes în rândul epidemiologilor.

Ceai verde

Se crede pe scară largă că polifenolii inhibă comportamentul malign care caracterizează mai multe boli.

Ca urmare, consumul de ceai verde a fost adesea asociat cu un risc redus de mortalitate de toate cauzele.

Cercetările publicate în Europeans Journal of Preventive Cardiology, în 2020, au legat consumul obișnuit de ceai verde cu o viață mai lungă.

Studiul a analizat 100.902 adulți chinezi din 15 provincii din China, pentru a evalua efectele ceaiului verde asupra bolilor cardiovasculare aterosclerotice.

Cercetătorii au descoperit că cei fără antecedente cardiovasculare care au băut de cel puțin trei ori pe săptămână pe o perioadă de șapte ani și-au văzut riscul de a suferi de inimă fatală și de accident vascular cerebral mai mic cu 56%.

Echipa a remarcat: „Băutorii obișnuiți de ceai au avut cu 1,41 ani mai mult de ani fără boli cardiovasculare aterosclerotice și cu 1,26 ani de speranță de viață la vârsta indexată de 50 de ani”.

Ei au concluzionat: „Consumul de ceai a fost asociat cu riscuri reduse de boli cardiovasculare aterosclerotice și de mortalitate de orice cauză, în special în rândul acelor băutori obișnuiți de ceai.”

Aceste efecte au fost atribuite metabolismului lipidic normalizat, scăderii tensiunii arteriale și metabolismului glucozei stabilizat.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: