marți, iunie 6, 2023

Corpul trebuie purificat la intervale regulate pentru a se bucura de sănătate, deoarece, la fel ca în casă, atunci când gunoiul nu este îndepărtat, organismele nedorite încep să apară și să facă ravagii.

Prin urmare, este vitală curățarea organismului pentru a avea o funcționare optimă a tuturor sistemelor, în special a sistemului digestiv, care are rolul de a transporta și distribui corect toate substanțele nutritive, deoarece organismul însuși are nevoie de ele.

Te-ar mai interesa: Medic: ‘Motivul sumbru pentru care nu trebui...

În același mod, un alt aspect de care trebuie să se aibă grijă este alimentația. De multe ori se consumă alimente care nu oferă o încărcătură nutritivă bună organismului, iar acest lucru se reflectă în unele afecțiuni sau degradări datorate lipsei de energie, vitamine sau minerale.

Printre alimentele care ajută digestia se numără ananasul, lămâia, broccoli, usturoiul, avocado și alte legume cu frunze verzi care ajută la detoxifierea celulelor, oferindu-ne astfel mai multă vitalitate, păr, piele și unghii sănătoase, printre altele.

Trebuie spus că ficatul, potrivit site-ului Ct Scanner Group, „este unul dintre cele mai importante organe în ceea ce privește activitatea metabolică a organismului, reglează majoritatea nivelurilor de substanțe chimice din sânge și secretă o substanță numită bilă, care ajută la transportul deșeurilor” din acest organ către celelalte, astfel încât acestea să poată fi eliminate complet din corp.

Te-ar mai interesa: Strigătul de disperare al unei românce: „Am cancer...

Aceștia mai precizează că ficatul cântărește în medie 1.500 g. „Ficatul poate continua să funcționeze chiar dacă o parte din el este deteriorat sau îndepărtat. Dar dacă încetează să mai funcționeze complet – o afecțiune cunoscută sub numele de insuficiență hepatică – aceasta poate afecta o persoană dacă nu este supusă unui tratament de urgență”, explică Institutele Naționale de Sănătate din SUA (NIH).

Te-ar mai interesa: Secrete de slăbit în funcție de vârstă. Ce regim a...


Cum se folosesc merele pentru a curăța ficatul?

Unul dintre fructele care contribuie cel mai mult atunci când scopul este în primul rând curățarea ficatului este mărul. Acesta este bogat în antioxidanți, care neutralizează radicalii liberi, și în pectină, o fibră solubilă care favorizează tranzitul intestinal și eliminarea substanțelor prin fecale”, relatează site-ul Mundo Deportivo.

Acest fruct poate fi consumat sub formă solidă, așa cum este cunoscut în mod obișnuit acest fruct, sau poate fi consumat și sub formă de suc.

Te-ar mai interesa: Superalimentul care ajută la curățarea ficatului ș...

UnCOMO relatează că pentru a prepara o băutură cu aceste ingrediente ai nevoie de: un măr verde, o cană de apă și un baton de scorțișoară.

Cum procedați:

  • Spălați mărul și tăiați-l în felii. Nu este nevoie să îndepărtați coaja.
  • Puneți bucățile de fructe într-o ulcior împreună cu batonul de scorțișoară.
  • Adăugați puțină gheață dacă doriți și adăugați apa.
  • Acoperiți și lăsați la infuzat timp de 10 minute.
  • După acest timp, serviți.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private