marți, mai 30, 2023

Curele de detoxifiere au devenit un trend în toată lumea. Ce e mai tragic, mulți dintre noi nu știm cât de periculoase sunt pentru sănătate dacă nu se țin sub supraveghere medicală.

Cum te pot îmbolnăvi curele de detoxifiere. O tânără povestește experiența neplăcută prin care a trecut

Mulți apelează la astfel de cure cu gândul că își ajută organismul să se echilibreze. Însă consumul exclusiv de sucuri din fructe sau ceaiuri este un șoc pentru organism. Curele de detoxifiere pot aduce boli grave.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Oana a încercat în repetate rânduri să slăbească. Dar dietele convenționale nu au dat rezultat. Spune că a căzut în plasa curelor de detoxifiere, a slăbit aproape 20 de kilograme, însă apoi au urmat problemele.

Cum te pot îmbolnăvi curele de detoxifiere. OANA: Am pierdut vreo 20-22 de kilograme, eram super happy

„Aveam în minte să mă apuc de o cură. Regim ceva, care să mă ajute să pierd kilogramele în plus. Bombardată fiind pe internet cu tot felul, despre minuni pe care le face sucul verde detoxifiant pentru slăbit, am început să folosesc acest suc verde detoxifiant cam zece zile.

Apoi făceam pauză. Am pierdut vreo 20-22 de kilograme, eram super happy, nu-mi venea să cred că e real. După care, am revenit la stilul meu de viață si am observat că am început să mă îngraș extrem de rapid.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Am ajuns să cântăresc mai mult decât greutatea inițială. Am realizat că am rămas și cu o sensibilitate la stomac, arsuri, usturimi, nu mai eram eu, nu mă mai simțeam bine cu mine”, a povestit Oana Achim.

Irina Gaiu, medic rezident nutriție și boli metabolice, spune ce se întâmplă în corpul nostru când apelăm la asemenea cure.


Cum te pot îmbolnăvi curele de detoxifiere. Pot apărea niște substanțe chimice

„Dacă folosim aceste cure de detox, în corpul nostru pot apărea niște substanțe chimice numite corp ketonic, ce duc la starea de ketoza. Acestea pot da stări de oboseală. Dureri de cap, iritabilitate, iar folosite pe termen lung ele pot avea reacții pe sistemul imunitar. Unde nu funționează pancreasul, pot face hipoglicemie, adică scăderea glucozei din sânge, poate duce până la deces în anumite situații. Pot apărea anumite blochaje la nivelul rinichilor. Prin procedurile acelea de curățare ale intestinului putem provoca dezechilibre la nivelul mineralelor, vitaminelor de care avem nevoie”, spune medicul.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Organismul se va ocupa singur de eliminarea toxinelor

Medicii spun că nu avem nevoie de aceste așa-zise cure de detoxifiere. E suficient să adoptăm un stil de viață echilibrat. Cu alimente de bună calitate și sport, și organismul se va ocupa singur de eliminarea toxinelor.

Curele de detoxifiere ne pot pune în pericol sănătatea

„Noi avem organe abilitate să facă acest lucru. Nu putem începe brusc o cură ca un post negru cu sucuri pentru că este un organism nepregătit. Curele de detoxifiere nu sunt pentru slăbit. Și dispare mâncarea pentru o anumită perioadă de timp, apare și o deshidratare și se pierd kilograme foarte rapid și este normal ca după reluarea alimentației ele să revină.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Specialiștii recomandă să cerem sfatul medicului

Curele de detoxifiere nu doar că ne pot pune în pericol sănătatea, dar sunt și costisitore. De exemplu, 6 sucuri costă 150 de lei. Asta înseamnă meniul pentru o singură zi. Cum aceste cure sunt ținute în medie 5 zile, un singur program de detoxifiere va costa la final 750 de lei”, potrivit Ruxandra Pleșa – medic diabetolog.

Specialiștii recomandă să cerem sfatul medicului de fiecare dată când vrem să urmăm un regim alimentar, chiar dacă este bazat pe alimente considerate sănătoase, potrivit Digi 24.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private