Cum tratați varicele acasă cu remedii naturiste

Cum tratați varicele acasă cu remedii naturiste
Cum tratați varicele acasă cu remedii naturiste

Varicele sunt unele dintre cele mai răspândite afecțiuni de pe glob, fiind întâlnite la aproximativ 50% din populație. Adesea ignorate și considerate greșit doar o problemă estetică, varicele reprezintă o afecțiune medicală complexă, cu numeroși factori de risc și complicații redutabile.

Iată cum le puteți trata cu remedii naturale:

Masaj cu ulei din sâmburi de struguri pentru prevenirea varicelor

Masajul ușor cu ulei din sâmburi de struguri atunci când varicele sunt în stadiu incipient va poate ajuta să le țineți sub control  Acesta repară vasele de sânge deteriorate și va îmbunătăți circulația sângelui. Puteți amesteca și cu alte uleiuri:

3 lingurițe de ulei de sâmburi de struguri
3 lingurițe ulei de jojoba
8 picaturi de ulei esențial de lămîie, mușcată sau mentă

Indicații:

Se amestecă toate uleiurile.
Luați în plame și frecați puțin
Apoi, masați ușor gleznele sau zona cu varice.
Folosiți mișcări ascendente, de jos în sus

Ulei de usturoi

Seara, se toarnă câteva picături de ulei pe degete și cu o mișcări circulare frecati ușor locurile afectate de varice apoi înfășurați picioarele cu folie de plastic și pe deasupra cu un bandaj. Dimineața se dă jos bandajul, clătiți și apoi vă îmbrăcați cu pantaloni sau colanți călduroși. Repetați în fiecare seară acest remediu timp de câteva luni.

Cum sa faci ulei de usturoi:

Ingrediente:

6 căței de usturoi
3 portocale
2 linguri ulei de măsline

Feliați 6 căței de usturoi, îi puneți într-un borcan cu capac, apoi adăugați sucul de portocale și 2 linguri de ulei de măsline

Se lasă timp de 12 ore înainte de a-l utiliza.

A se agita bine înainte de utilizare


Castane sălbatice

În tratamentul trombozei şi al varicelor se foloseşte tinctură preparată din 250 g de castane cu coajă într-un litru de alcool de 40%, care se lasă la macerat timp de 14 zile. Se strecoară apoi într-o sticlă închisă la culoare. Intern se consumă 10-15 picături pe zi. Extern se aplică în afecţiuni hemoroidale, varice şi flebite şi sub formă de frecţii contra artrozelor la nivelul încheieturilor de la mâini şi de la picioare. Excelent pentru tratarea varicelor şi a hemoroizilor este şi unguentul. Se va alege o cană cu frunze verzi de castan ce se va macera în 100 ml de alcool timp de 24 de ore. Se vor adăuga apoi 200 g de unt topit şi margarină şi se va încălzi timp de două ore pe baie de apă. După răcire se va reîncălzi şi se va pune în cutii de plastic sau sticlă. Se va unge cu această compoziţie locul bolnav.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook