luni, septembrie 26, 2022

Cea mai îndelungată suverană a Angliei, Regina Elisabeta a-II-a s-a stins din viață pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 97 de ani, punând capăt unui capitol din istorie.

Deși este un eveniment trist, înmormântarea reginei este un eveniment plin de tradiții. Planul privind înmormântarea reginei este extrem de bine planificat de mai mulți ani.

Întreaga operațiune este numită Operațiunea London Bridge (Podul Londrei), iar ziua decesului poartă denumirea de ziua D, când toată Anglia se oprește din activitate. Imediat după moartea reginei, steagurile au fost coborâte la jumătate de catarg.

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 septembrie 2022. Motiv de bucurie pent...

Odată ce „Podul Londrei s-a prăbușit”, secretarul privat al Reginei Elisabeta a II-a, Sir Edward Young, a fost responsabil cu informarea premierului britanic înainte ca informația să ajungă la celelalte 15 țări în care Regina a fost șeful statului și restul națiunilor din Commonwealth. Această informare a fost făcută de la Centrul de Răspuns Global al Biroului de Externe, cu sediul la o adresă necunoscută din Londra.


Cum a fost informat publicul de moartea Reginei Elisabeta a-II-a?

Publicul a fost informat de moartea Reginei Elisabetei a II-a printr-o plăcuță care a fost atârnată pe gardul Palatului Buckingham. Toți membrii personalului au purtat o panglică de culoare neagră pe brațul stâng, care nu trebuie să depășească o lățime de 8,25 centimetri.

Te-ar mai interesa: Cea mai eficientă și rapidă metodă să scapi de cel...

Apoi, un comunicat a fost transmis publicațiilor de presă. În acest moment, principalele canale de televiziune din Regatul Unit au amânat emisiile programate în prealabil și prezentatorii au purtat costume și cravate negre.

Anunțul a fost rostit folosind cuvintele „„It is with the greatest sorrow that we make the following announcement” (Cu cea mai mare durere, facem următorul anunț)”. Pe parcursul zilei, media a difuzat știri și imagini pregătite dinainte, filme și necrologuri.

Te-ar mai interesa: Franța: Pastila de a doua zi, gratuită pentru toat...

Imediat ce Regina Elisabeta a II-a a murit, Prințul Charles a devenit rege. Acestuia îi va fi permis să-și aleagă propriul nume, fiind așteptat să poarte titlul de Regele Charles al III-lea. La acest moment, Consiliul Ascensiunii va fi reunit la Palatul St James și toate formalitățile vor începe. Charles va fi numit Rege la o zi după moartea Elisabetei a II-a și după ce frații lui îi vor săruta mâna. În timp ce Regina Elisabeta a II-a va fi așezată pe catafalc, fiul ei va vizita Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor. Prima sa rostire în calitate de monarh va avea loc la Palatul St James.

Te-ar mai interesa: Calendar ortodox octombrie. Zilele de sărbătoare c...

Când va avea loc încoronarea Regelui Charles al III-lea?

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va fi plănuită la câteva luni după înmormântare, iar titlul de Prinț de Wales va trece la Prințul William, deși nu imediat.

De la moartea Elisabetei și până la înmormântarea sa vor trece 10 zile, iar în acest timp trupul Reginei va rămâne la Palatul Buckingham. Apoi, Elisabeta va fi mutată la Westminister Hall, acolo unde va putea fi vizitată de public. Peste 200.000 de oameni au vizitat trupul reginei-mamă în 2002. Apoi, în a 10-a zi, trupul Reginei Elisabeta a II-a va fi mutat la Westminister Abbey pentru funeraliile de stat la care vor participa șefi de stat din întreaga lume și care vor fi coordonate de forțele armate ale Guvernului Marii Britanii.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Mircea Beuran atenționează: Diabetul poa...

Desfășurare de forțe uriașă în toată țara

Emblema Casei Regale va fi afișată pe ecran în timpul intonării imnului național, iar tot ce înseamnă spectacole și emisiuni de divertisment vor fi anulate. Chiar și Bursa din Londra se va închide, iar pasagerii avioanelor vor fi anunțați de către piloți.

Monetăria Regală va pregăti noi bancnote și monede cu chipul succesorului la tron.

Ziua înmormântării reginei, dar și ziua încoronării regelui Charles al III-lea vor fi declarate sărbători naționale.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private