luni, septembrie 27, 2021

De prea multe ori, când mergi la medic cu o boală, cum ar fi răceala sau gripa sau chiar o infecție minoră, ți se scrie o rețetă pentru un antibiotic.

Aproape că a devenit o practică obișnuită.

Deși există cu siguranță momente în care este necesar un antibiotic, utilizarea excesivă a acestor medicamente devine o problemă majoră.

Știați că de fiecare dată când luați un antibiotic, nu numai că corpul dvs. construiește o rezistență la acesta, dar și numeroasele bacterii care supraviețuiesc medicamentului creează o rezistență?

În fața unui atac al unui antibiotic, bacteriile se schimbă (se mută) într-un fel, fie pentru a se proteja de medicament, fie pentru a-l neutraliza.

Orice bacterie supraviețuitoare se înmulțește și poate chiar să transmită proprietățile lor rezistente altor bacterii.

Deși este complet natural ca bacteriile să dezvolte o rezistență la un medicament (așa supraviețuiesc), utilizarea excesivă a antibioticelor afectează drastic rata în care o fac și în ce măsură apare această rezistență.

Antibioticele ucid bacteriile bune și rele din intestin

Cealaltă problemă  este că, de fiecare dată când luați un antibiotic, în esență ucideți și bacteriile bune din sistemul dumneavoastră.

Corpul tău necesită bacterii sănătoase pentru a funcționa corect și a elimina toxinele.

Fără aceste bacterii bune, în mod ironic deveniți susceptibil la tot felul de probleme de sănătate.

Mulți medici îți vor spune acum că, dacă iei un antibiotic, ar trebui să iei și un probiotic pentru a contracara daunele cauzate de antibiotic. Dar nu este atât de simplu.

Pe scurt, utilizarea pe termen lung a antibioticelor vă va slăbi sistemul imunitar și vă va face predispus de a dezvolta boli foarte grave.

O problemă adăugată

Ceea ce este posibil să nu știți este că, chiar dacă nu luați antibiotice în mod regulat, sunteți supuși acestora în carnea (carnea de vită, carnea de pasăre și carnea de porc) pe care o consumați și chiar în laptele și alte produse lactate pe care le consumați.

În prezent, industria cărnii de vită reprezintă 70% din consumul de antibiotice din Statele Unite! Asta înseamnă că doar 30% din antibioticul utilizat este din motive medicale.

Marile companii medicamentoase care vând antibiotice fermierilor spun că sunt necesare pentru a menține animalele sănătoase, dar adevărul este că singurele care beneficiază sunt companiile medicamentoase în sine – cu siguranță nu animalele care sunt pline cu aceste medicamente și nici  fermierul care trebuie să plătească pentru aceste pastile sau pentru tine, care ești forțat să digeri aceste medicamente prin carnea și alte alimente pe care le consumi.

Realitatea abuzului de antibiotice

Consecința finală a utilizării antibioticelor este terifiantă.

Pe măsură ce bacteriile devin mai puternice și nu mai sunt rezistente la antibiotice, aceste medicamente odată salvatoare nu vor mai fi de niciun ajutor.

Infecțiile minore vor dispărea fără nici o modalitate de a le opri. Va fi ca și cum ai trăi în evul mediu când chiar și o mică tăietură ar putea ajunge să te omoare.

Ce poti face?

Există mai multe lucruri pe care le puteți face efectiv pentru a vă îmbunătăți propria sănătate și pentru a atenua utilizarea excesivă a antibioticelor, care vor aduce beneficii tuturor pe termen lung:

  • Cumpărați carne și lactate ecologice cât mai mult posibil
  • Luați un antibiotic numai atunci când este absolut necesar (mulți medici sunt conștienți de această problemă – găsiți un medic care va prescrie antibiotice numai atunci când este necesar).
  • Îmbunătățiți și construiți sistemul imunitar în mod natural
  • Căutați alternative naturale la antibiotice (evident dacă infecția nu se îmbunătățește, consultați medicul dumneavoastră)

Uleiuri esențiale ca alternativă la antibiotice

Natura vă poate oferi tot ce aveți nevoie pentru a trăi și a vă menține sănătos. Aproape fiecare medicament tradițional a fost fabricat inițial cu un ingredient natural care a fost apoi modificat chimic pentru a crea medicamentul.

În timp ce farmacologia folosește acum multe alte substanțe chimice, astăzi, cel puțin 120 de medicamente cunoscute conțin încă substanțe chimice care sunt derivate din plante, inclusiv: codeină, digitală (pentru pacienții cu inimă), efedrină (Sudafed), aspirină și chiar morfină.

Iar uleiurile esențiale sunt fabricate din plante care au aceste proprietăți curative, precum și alte utilizări, cum ar fi produse de curățare naturale, fără substanțe chimice și agenți de descurajare a dăunătorilor și produse cosmetice naturale și alte produse de înfrumusețare.

 

Ultimele stiri