miercuri, decembrie 7, 2022

 

Principalele declarații ale premierului:

 • Vreau să pregătim cât mai bine sezonul estival. Este foarte important pentru noi și pentru mine, în special.
 • Vreau să arătăm că putem redeschide sezonul estival în siguranță. Am încredere că așa va fi. Avem susținerea industriei HoReCa.
 • Pentru a avea un sezon de succes, trebuie să lucrăm împreună. Am vorbit de propunerile care vizează industria turismului.
 • Vrem să fim fără mască pe plajă, vrem restaurante la capacitate maximă, în anumite condiții, la hoteluri la fel.
 • Vom avea soluțiile la timp, aprobate, ca să putem începe o nouă etapă de relaxare de la 1 iunie, apoi de la 1 august.
 • Mă bucură susținerea industriei pentru vaccinare. Este clar că am înțeles cu toții ce trebuie făcut.
 •  Deocamdată, este o propunere discutată în comitetul interministerial (modalitatea de identificare a clienților vaccinați). S-ar putea să existe și acele aplicații care arată dacă o persoană este vaccinată, prin CNP. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții. Nu știu sigur dacă va exista o aplicație, dar este ce cred eu că s-ar putea face.
 • Putem vorbi de eliminarea purtatului măștii pe plajă, în condițiile unei distanțări între șezlonguri, de la 1 iunie.
 • Eu așa sper și așa vreau (ca Neversea și Untold să aibă loc). Dar nu de la 1 iunie. Putem să vorbim de o fază ulterioară. Trebuie să ne gândim că vor avea loc după 1 august.
 • Despre declarațiile pe proprie răspundere pentru circulația pe timp de noapte nu s-a discutat dacă se vor păstra sau nu.
 • Despre măsura adoptată de Serbia de a remunera persoanele care se vaccinează: Cred că cea mai bună soluție este oferirea unei vieți normale. Este ușor să alocăm bani de la buget, dar nu cred că astfel de măsuri funcționează.
 • Între cei vaccinați și nevaccinați, nu cred ca vor exista discriminări în acest sens. Trebuie să înțelegem că vaccinarea e singura soluție. Dacă vom ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate, vom putea redeschide.

”Vreau să pregătim cât mai bine acest sezon estival, pentru că este foarte important pentru noi și pentru mine în special.

După discuția pe care am avut-o astăzi cu reprezentanții industriei, au venit câteva soluții foarte inovative și interesante și avem susținerea industriei pentru campania de vaccinare, ceea ce era foarte important.

Te-ar mai interesa: Un nou medicament, speranţă în lupta cu Alzheimer...

Am înțeles cu toții că, pentru a avea un sezon de succes în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună.

Am vorbit despre propunerile pentru Comitetul Interministerial de mâine, din partea industriei am primit propuneri și soluții foarte bune și promisiunea mea este că vom avea aceste soluții la timp aprobate ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare și a doua etapă de la 1 august. Toată lumea a înțeles că nu vom putea redeschide total de la 1 iunie”, sunt câteva din declarațiile premierului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private