Sari la conținut

Inflamatiile declanseaza boli si neplaceri in corp. Cum se tine dieta antiinflamatorie, care te ajută să trăiești mai mult

Dieta antiiflamatorie este bazata pe produse naturale, neprocesate si seamana cu cea mediteraneana. Partea frumoasa este ca oricine o poate urma.

In ultimii ani, cercetatorii analizeaza felul in care inflamatiile pericliteaza sanatatea, uneori conducand la boli grave, precum cancerul si maladia Alzheimer.

Doctorii trateaza inflamatiile cronice cu medicamente non-steroidale si antiinflamatoare precum Ibuprofen, steroizi si suplimente, cum ar fi uleiul de peste. Insa cercetarile recente arata ca unul dintre cele mai bune moduri de a reduce inflamatia din corp este chiar hrana pe care o consumi.

„Inflamatia nu este intotdeauna un lucru rau; organismul foloseste inflamatia ca un semnal al vindecarii”, explica Dr. Mari Ricker, profesor de medicina familiei la Universitatea din Arizona. De aceea, cand ai o taietura, rana se inroseste si se umfla.

Cand inflamatia devine cronica, aceasta este semnul unei afectiuni periculoase, precum boli de inima, diabet, anumite tipuri de cancer si astm. Iar atunci dieta cu efect antiinflamator are un rol major, scrie Business Insider.

Nu trebuie sa renunti complet la alimente care produc inflamatie, precum carnea rosie, dar sa o consumi doar in cantitati reduse.

Iata cateva alimente care te pot ajuta sa reduci inflamatia si care sunt recomandate pentru aceasta dieta:

Peste gras: acizii grasi omega-3 pe care ii contin somonul, sardinele si macroul au proprietati antiinflamatorii si echilibreaza efectul acizilor grasi omega-6, care pot cauza inflamatii.

Rosiile: Cercetatorii au descoperit ca licopenul din tomate are efect antiinflamator si previne bolile cardiovasculare. Ei inca incearca sa inteleaga cum anume ajuta licopenul la reducerea inflamatiei.

Citeste continuarea…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel