duminică, martie 7, 2021

Chiar dacă zahărul a devenit “noul tutun”, din cauza riscului ridicat al obezității, ai putea crede că o dietă care exclude consumul de zahăr are undă verde din partea specialiștilor.

Un grup de cercetători a ajuns la concluzia că o astfel de dietă estwe foarte periculoasă pentru organism : “Zaharul este nociv pentru organism..dar dacă l-am exclude din dieta noastră am putea muri”, avertizeazp specialiștii.

Chiar dacă ai o dietă bine structurată și foarte bine organizată din punct de vedere caloric, tot nu ai putea să reduce consumul de zahăr la 0%”,  conform biochimistului Leah Fitzsimmons, care a adăugat că o asemenea abordare ar putea fi fatală.

“Fructele, legumele, ouăle, alcoolul, produsele lactate și nucile conțin zahăr. Dacă vrei să ții o dietă fără pic de zahăr ar trebui să mânânci doar carne și grăsimi și nu este deloc sănătos.”

Alte mituri ale dietelor minune care au fost demontate de  specialiști

  1. Dieta omului cavernelor – a fost ținută inclusiv de actorul Mattheu McConaughtey, care spune că dacă ne-am obișnuit să ne limităm consumul de alimente, ar trebui să ne întoarcem la epoca în care se consumau rădăcini, mure, legume și carne slabă și să renunțăm la preparatele „moderne” precum:  cereale, fasole, produse lactate.
Actorul Matthew McConaughey
Actorul Matthew McConaughey

 

  1.  Băuturile care înlocuiesc o masă – sunt populare mai ales în rândul tinerelor care vor să slăbească rapid. Biochimistul Rob Hagan spune că avem nevoie de varietate și să savurăm mâncarea. Consumul acestor băuturi ar duce la depresie.

“Oamenii nu au cunoștiințe de bază de nutriție și de asta cad în capcana promotorilor de diete-minune, care pun în pericol organismul, sperând doar să genereze profit prin produsele lor”, spune Catherine Collins, de la o asociație britanică de profil.

 

Ana Maria Nițu

 

Ultimele stiri

Parteneri