Sari la conținut

Dieta populară care ajută la prevenirea și vindecarea diabetului

Alimentația este foarte importantă atât pentru prevenirea, cât și pentru vindecarea bolilor. De fapt, ea este un element esențial care poate controla foarte multe lucruri în organism.

Diabetul este o afecțiune care, de multe ori, este influențată de alimentație. Diabetul poate fi inversat, atunci când se află încă la stadiul de prediabet. Odată ce s-a declanșat în mod complet, diabetul este greu de vindecat.

Cu toate acestea, există o dietă potrivită pentru prevenirea și vindecarea diabetului, cu șanse mari de reușită.

Anca Hâncu, nutriționist, dezvăluie beneficiile dietei mediteraneene pentru persoanele care suferă de diabet.

Dieta mediteraneană poate vindeca diabetul

În anii ’50-’60 s-a descris științific modelul alimentar mediteraneean, cunoscut ca ‘studiul celo 7 țări’, un studiu comandat în zona cretană.

Ce au descoperit acești oameni de știință a fost că persoanele din țările din zona mediteraneeană, în care alimentația este cu totul altfel, au longevitate ridicată, risc scăzut de boli cardiovasculare, face bine pentru diabet, prevenția diabetului.

Și, ceva ce este interesant, care a și apărut într-o revistă științifică de săptămâna trecută, este vorba de un consiliu al Asociației Americane de Medicină al Stilului de viață, care, împreună cu Societatea Americană a Endocrinologilor recomandă dieta mediteraneeană ca model bazat pe plante pentru remisia diabetului, pentru vindecarea diabetului, ceea ce este foarte important. A diabetului de tip 2, ca să nu dăm chiar speranțe false”, a spus dr. Anca Hâncu, medic nutriționist, la ”Neatza cu Răvan și Dani” de la Antena 1.

Nutriționistul susține, de asemenea, că italienii mănâncă multe paste și multă pizza, însă nu se îngrașă deoarece alimentație este mult mai variată, plină de legume și ingrediente sănătoase.

Și atunci, dacă are multe legume peste, dacă este combinată corect, dacă mai este o salată lângă, rămâne ceva sănătos, pentru că e doar atât. Nu mai mănâncă altă pâine, își controlează porțiile și fac mișcare.

În momentul în care controlăm porțiile și avem grijă, căci noi trebuie să mâncăm în fapt cam 50-55% carbohidrați, important este de unde îi luăm, să luăm multe legume și să luăm cereale integrale. Contează și cantitatea, dar și orele.

Principiile dietei mediteraneene se bazează, de fapt, pe ce făceau grecii, prin anii ’50-’60, când prin zona cretană erau ceva mai sărăcuți.

Acolo nu aveau atât de multă carne, și mâncau mai multe legume, vegetale și pește, că era mai ușor. Modelul mediteraneean se bazează și pe controlul porțiilor: mâncăm din toate, dar în cantități micuțe”, a mai precizat nutriționistul.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel