Sari la conținut

Dr. Oz evidențiază semnele bolii Alzheimer pe care le-a ratat la mama sa: „Indiciile erau evidente!””

Dr. Oz
Sursă: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Oz

De la provocări în planificare la probleme cu cuvintele, dr. Oz a subliniat cele „șase mari” simptome ale bolii Alzheimer de care trebuie să fii conștient.

Dr. Mehmet Oz, un prezentator de televiziune și medic american, a împărtășit semnele bolii Alzheimer pe care le-a ratat propria mamă.

El a vorbit despre diagnosticul mamei sale, boala care i-a afectat creierul, în emisiunea sa The Dr. Oz Show.

„Chiar dacă sunt medic, mă tem că s-ar putea să fi ratat unele dintre semne, nu mă tem, știu asta”, a spus el.

În cadrul emisiunii, medicul a împărtășit un clip cu mama lui, pregătindu-se și machiându-i. În clip, mama lui a spus că se pregătește să iasă cu mama ei, care a murit. Dr Oz a dezvăluit că acesta a fost momentul în care s-a îngrijorat.

Dr Oz a spus: „Mă învinuiesc pentru că îmi dau seama că dacă aș fi depistat boala mai devreme, ar fi putut ajuta. Indiciile erau acolo. Ea nu înțelegea ce se întâmplă.”

boala Alzheimer
Sursă foto: Getty Images

La început, familia lui a observat semne subtile pe care nu le-a considerat relevante precum machiajul ei imperfect,  începea să ofere lucruri sau se certacu privire asupra unor lucruri pe care altfel nu le-ar fi făcut.

Dr Oz a spus: „Este un cameleon al unei boli, este alunecos. Este ca un șarpe în iarbă, cam vezi iarba, dar nu poți să-ți dai seama ce este și nu vrei să recunoști pentru că este prea dureros.”

Pentru a se asigura că oamenii sunt conștienți de semnele de avertizare, medicul a recomandat să fiți atenți la „șase mari semne”.

Dr. Oz: cele șase simptome cheie ale bolii Alzheimer

Dr Oz a subliniat următoarele șase simptome cheie:

  • Provocări în planificare
  • Dificultate la îndeplinirea sarcinilor
  • Confuzie cu timpul și locul
  • Dificultăți de înțelegere a imaginilor (neputând face matematică spațială, cum ar fi a judeca dacă ceva se va potrivi undeva)
  • Probleme cu cuvintele
  • Plasarea greșită a lucrurilor și pierderea capacității de a reveni pe pași.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel