Este oficial! Avem epidemie de gripă – NEWS ALERT

Este oficial! Avem epidemie de gripă – NEWS ALERT
Este oficial! Avem epidemie de gripă - NEWS ALERT

Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, a făcut anunțul într-o conferință de presă, în urmă cu câteva minute. Domnia sa a declarat că această gripă nu este mai severă decât cea din alți ani, doar că ne confruntăm cu mai multe decese.

„Putem spune, în acest moment, că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică. Existând o succesiune de cel puţin trei săptămâni epidemice, conform uzanţelor se constată că vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. Activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înaltă, cu extinderea regională în zona de sud a ţării”, a spus Pintea, în conferinţa de presă.

Ministrul a mai spus că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii. De asemenea, specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie.

Monitorizările au început în luna octombrie și vor continua până în luna mai. De mâine noi doze de vaccinuri se vor găsi la direcțiile de sănătate care au solicitat aceasta, iar personalul medical nevaccinat până la ora aceasta va trebui să se vaccineze.

200 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox