duminică, iunie 26, 2022

Zahărul rafinat este unul dintre cele mi nocive alimente. Acesta duce la apariția inflamației și este asociat cu o multitudine de boli, la nivelul întregului organism.

Zahărul menține inflamația din organism și este cunoscut pentru producerea radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt eliberați în urma arderilor dintre celule, fiind toxici pentru organism.

Prin urmare, din cauza acumulării toxinelor și radicalilor liberi, se pot declanșa cele mai temute boli ale secolului, precum cancerul.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

Dependența de zahăr este reală. Este indicat să limitezi sua să elimini complet zahprul rafinat, însă cum realizezi cî ai o dependență?

6 semne care indică dependența de zahăr

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare 6 semne pe care organismul nostru le indică dacă avem o dependență de zahăr.

„Să mănânci ceva dulce din când în când nu este o mare problemă dacă ești activ și sănătos din punct de vedere metabolic. Dar astăzi, inundă de zahăr adăugat, care poartă multe denumiri: zaharoză, sirop de porumb bogat în fructoză, zahăr din trestie, pentru a numi câteva.

Acest lucru este rău și periculos din mai multe motive, dar un primul rând, pentru că consumăm calorii în exces (de unde talia noastră în continuă extindere), nu există absolut niciun motiv pentru care ar trebui să adăugăm calorii goale din zahăr adăugat în alimentația noastră.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...

În medie, omul consumă 66 de kilograme de zahăr adăugat pe an. Este mult și se datorează parțial faptului că acum este ascuns peste tot. Și dacă mai consumăm și zahăr în axces, pe lângă ceea ce ne luăm din alimentele de bază, ne determină să fim suprahrăniți și subnutriți.

Aceste alimente sunt periculoase, deoarece zahărul adăugat (și să fim sinceri, grăsimea) le face să fie foarte gustoase. Le rezistăm cu greu! De aceea, suntem predispuși să le mâncăm în exces. Deși este în regulă să te răsfeți din când în când este, trebuie să ai grijă cu ce te răsfeți și în ce măsură.

Te-ar mai interesa: Mesajul lui Arsenie Boca pentru credincioși: „Când...

Cam cât de mult zahăr mănânci tu pe zi…extra a ceea ce oricum este în alimentele de bază.

6 semne care indică dependența:

  1. Simți nevoia să gustărești toată ziua
  2. Simți nevoie de a bea mereu băuturi îndulcite
  3. Ești un mare fan al cafelei, dulciurilor și alcoolului
  4. Te simți extrem de stresat
  5. Ai poftă de dulce imediat după ce ai terminat de mâncat
  6. Ai poftă de carbohidrați imediat cum te trezești sau seara târziu”, scrie Patricia Rusu, nutriționist.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private