Sari la conținut

Ești sigur că mănânci sănătos? Feriți-vă de ”prietenii falși”

dieta cu fructe

Alimente despre care crezi că te ajută să slăbești, dar de fapt te îngrașă! Sunteți sigur că mâncați alegeți alimentele sănătoase? Experții vorbesc de falșii ”prieteni”. MAi exact, de alimentele care par ușor de digerat, dar nu te ajut la dietă.

Iată 7 de care ar trebui să stai departe!

Știm cu toții că alimentele prăjite, dulciurile, înghețata și diversele delicatese fac rău și te îngrașă, dar există și alte alimente care te îngrașă și pe care probabil nici nu le bănuiești.

7 alimente care crezi că te fac să slăbești, dar de fapt te îngrașă!

Vorbim despre „falșii prieteni” ai dietei, adică acele alimente care, din cauza anumitor factori, îl înșală pe consumator. Să știm cum să recunoaștem cel mai bine ce alimente ne fac să luăm în greutate este important atât dacă vrem să slăbim și, prin urmare, să înțelegem ce trebuie să evităm, cât și dacă vrem să ne menținem greutatea ideală și să fim siguri că nu exagerăm.

Care sunt alimentele care ne îngrașă?  Experții ne ajută să distingem alimentele nesănătoase

  • Sucurile de fructe – conțin mult zahăr și, adesea, foarte puține fructe. Dacă nu vă puteți lipsi de ele, alegeți produse care nu conțin îndulcitori și care nu sunt făcute din concentrat (care are de două ori mai multe calorii decât fructele neprocesate!). Sau, puteți încerca să le faceți acasă, fără adaos de zahăr: mai ieftine, mai gustoase și de o mie de ori mai sănătoase!
  • Cereale și batoane – combinația iaurt plus cereale ar putea părea cea mai sănătoasă și ușoară opțiune pentru micul dejun, dar în realitate cerealele îngrașă, fiind bogate în zahăr, grăsimi hidrogenate, grăsimi vegetale de slabă calitate și conservanți.

Alternativă sănătoasă

Pentru o alternativă sănătoasă, preparată în casă, încercați această rețetă: amestecați 100 g de ovăz, o mână de orez umflat, câteva nuci amestecate tocate, 3 linguri de miere și 2 linguri de ulei de floarea-soarelui. Se întinde amestecul pe o tavă de copt și se coace la 180° timp de o jumătate de oră, amestecând puțin muesli-ul după 15 minute.

  • Soia – de multe ori nu este organică, conține OMG-uri și estrogeni, care sunt responsabili de dezechilibre hormonale care te îngrașă. De asemenea, este mai bine să evitați iaurtul de soia, deoarece este bogat în zahăr adăugat.
  • Smoothie-uri – a bea un smoothie este echivalent cu a mânca patru sau cinci porții de fructe cu zaharurile respective, care cresc încărcătura glicemică.
  • Gume și bomboane fără zahăr – bomboanele fără zahăr sunt o concentrație de îndulcitori și îndulcitori artificiali, care sunt toxici pe termen lung.
  • Fructe confiate și deshidratate – spre deosebire de fructele uscate, care sunt un aliment excelent și super energizant, fructele deshidratate, precum și cele confiate, sunt cu adevărat dăunătoare pentru siluetă. De fapt, procesul de uscare la care este supus poate crește cantitatea de zaharuri de până la trei ori, în timp ce fructele confiate au o cantitate foarte mare de zaharuri și uleiuri. Prin urmare, este mai bine să preferați fructele proaspete și uscate, potrivit today.it.
  • Alimente ușoare și fără grăsimi – pentru a compensa cantitatea mai mică de grăsimi și pentru a da gust, producătorii de alimente adaugă zaharuri, sare și aditivi în aceste alimente. Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, 10% dintre alimentele dietetice conțin aceleași sau chiar mai multe calorii decât alimentele normale, iar 40% au mai mult zahăr.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel