joi, martie 30, 2023

Astăzi, premierul Florin Cîțu a făcut o serie de precizări referitoare la noile modificări ale campaniei de vaccinare anti-COVID în România. Acestea schimbări au rolul de a facilita imunizarea la nivel național, într-un ritm accelerat, pentru a renunța treptat la restricțiile implementate.

În urma precizărilor, premierul dezvăluie că angajații din companiile private se pot vaccina la locul de muncă, cu ajutorul operatorilor economici și după ce sunt avizați de DSP. De asemenea, vor avea acces și membrii familiilor celor care sunt angajaţi în companiile respective.

Te-ar mai interesa: Șapte alimente care hrănesc creierul și previn pie...

Florin Cîțu, ultimele declarații despre campania de vaccinare anti-COVID

„Referitor la întâlnirile pe care le-am avut astăzi, au fost două întâlniri foarte importante în ceea ce privește campania de vaccinare. Încă de astăzi am schimbat câteva lucruri, în special modalitatea în care angajații din companiile private se pot vaccina la locul de muncă, cu ajutorul operatorilor economici și după ce sunt avizați de DSP.

Am vorbit deja cu cei de la DSP acum câteva zile, cred că săptămâna trecută, și le-am spus să susțină acest demers cu toate eforturile.

Astăzi ne-am întâlnit cu reprezentanții Organizaţiei Oamenilor de Afaceri, Comerei de Comerț, Consiliului IMM-urilor, HoReCa, Hora, CDR, producătorii de medicamente, dar, foarte important, și cu ONG-urile și Asociația Pacienților, asociații ale pacienților, pentru că sunt două, avem nevoie, pe de o parte, ca această campanie de vaccinare să fie extinsă, prin această modalitate, dar avem nevoie și de o campanie de informare corectă a cetăţenilor României, pentru că în spațiul public sunt foarte multe informații care subminează efortul de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Expunerea la Covid în uter poate crește riscul de ...

Şi această întâlnire și cu Organizaţia Mondială a Sănătății și cu UNICEF, resurse pe care le aducem împreună pentru a informa corect cetăţenii României din toate zonele. Şi chiar la acea discuție am luat decizia de a elimina, de exemplu, numărul de persoane care pot fi înregistrate de un aparținător, astăzi ştiţi că erau o nouă persoane; vom elimina și se pot înscrie mai multe persoane în platformă. Câteva idei foarte bune astăzi pentru a face mai simplă înregistrarea în platformă.

Te-ar mai interesa: Zodiile peste care dă norocul, în aprilie: li se s...

Revenind la vaccinarea personalului din companii și angajați, un lucru în plus, vor avea acces și membrii familiilor celor care sunt angajaţi în companiile respective, iar în acele comunități unde nu există un centru de vaccinare, dar există acest centru de vaccinare al companiilor respective, cei din comunitate pot să se vaccineze, vom avea grijă ca logistica să permită acest lucru.

Intrăm într-o nouă etapă în această campanie de vaccinare și trebuie să creștem ritmul. Deschiderea noastră este totală. Așa cum le-am spus şi agenților economici, putem să ne gândim la a modifica anumite criterii pe care le avem astăzi, în funcție de numărul persoanelor vaccinate sau rata sau procentul persoanelor vaccinate în anumite sectoare. Am vorbit cu cei din HORA, cu restaurante.

Te-ar mai interesa: AI GRIJĂ! Acest obicei zilnic poate duce la cancer...

V-am spus, mă interesează să avem tot personalul vaccinat, ca să putem să începem să eliminăm din restricții. Cea mai importantă cred că este… sau ceea ce doresc eu este să avem restaurante deschise, poate la o anumită capacitate, indiferent de rata de incidență. Dar acest lucru se poate face numai dacă avem o campanie de vaccinare de succes atât în localități cât și în sectorul respectiv.

Te-ar mai interesa: Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performanțe în...

Vă spun același mesaj pe care îl spun în fiecare zi: vaccinarea este singura soluție de a ieși din această pandemie.

Avem acum dozele necesare, avem mai multe… Putem, dacă avem succes, să vaccinăm mai mult de 5 milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai, deci avem dozele pentru așa ceva.

Avem doze pentru mai mult de 10 milioane de persoane /până/ la sfârșitul lunii iulie, deci doar trebuie să transmitem mesajul că singura soluție de a reveni la normalitate, de a avea o viață normală, de a merge la concerte, la teatre, la restaurante, să călătorim, să avem o viață normală este să ”ne vaccinăm.

De aceea facem toate aceste eforturi.

Din partea cealaltă, din sectorul privat, avem toată susținerea în ONG-uri care ne susțin această campanie, deci cred că deja este un efort important. Ceea ce facem noi acum este să eliminăm acele voci care mai există împotriva acestei campanii de vaccinare. Orice voce împotriva campaniei de vaccinare, de oriunde ar veni această voce, subminează un efort al nostru al tuturor de a reveni la normalitate cât mai curând. Vreau să fie foarte clar: orice voce care subminează această campanie de vaccinare subminează efortul nostru de a reveni la normalitate cât mai curând!

Vă mulţumesc mult de tot!”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Rador.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private