A fost aprobat un nou tratament inovator împotriva unei afecțiuni de care suferă milioane de oameni

Milioane de oameni suferă de migrene și acest dispozitiv reprezintă o nouă opțiune de tratament pentru unuii pacienți
A fost aprobat un nou tratament inovator împotriva unei afecțiuni de care suferă milioane de oameni

Agenția americană pentru produse alimentare și farmaceutice (FDA) a aprobat primul dispozitiv destinat ameliorării migrenelor cu aură.

Cerena Transcranial Magnetic Stimulator poate fi obținut cu prescripție medicală.

Pacienții folosesc ambele mâini pentru a ține dispozitivul la ceafă și apasă un buton care eliberează un impuls de energie magnetică. Acest impuls stimulează cortexul occipital care oprește sau ameliorează migrena.

”Milioane de oameni suferă de migrene și acest dispozitiv reprezintă o nouă opțiune de tratament pentru unuii pacienți”, a declarat Christy Foreman, directorul Biroului de Evaluare a Dispozitivelor din cadrul centrului FDA pentru Dispozitive și Sănătate Radiologică.

FDA a aprobat dispozitivul în urma unui studiu care a inclus 201 de pacienți care sufereau de migrene moderate și puternice cu aură.

Mai mult de o treime (38%) dintre pacienții care au folosit dispozitivul au declarat că au scăpat de dureri după două ore.

Efectele secundare au fost rare și potrivit FDA au inclus sinuzită, afazie (incapacitatea de a vorbi și de a înțelege limbajul) și amețeli.

Noul dispozitiv poate fi folosit doar de persoanele de 18 ani sau mai mult și nu ar trebui folosit de cei care au epilepsies sau de cei care au implantat în cap, gât sau corp un dispozitiv metalic sau alte dispositive medicale precum pacemaker.

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook