duminică, ianuarie 24, 2021
Irina Lungu

Oamenii de știință au pus la punct un medicament anti-obezitate, care topește celulele adipoase, fără a suprima apetitul.

Medicamentul miraculos a redus greutatea corporală și nivelul colesterolului la șoarecii obezi. Practic, accelerează metabolismul celulelor grase. Cu cât se extind mai mult, cu atât metabolismul devine din ce în ce mai lent.

Celulelor le va fi mai greu să acumuleze grăsime. Medicamentul va opri încetinirea metabolismului.

Cercetătorii au administrat șoarecilor de laborator o dietă bogată în grăsimi, până ce aceștia au ajuns obezi. Apoi i-au injectat cu medicamentul minune, anti-obezitate. În doar 10 zile, șoarecii au pierdut 7% din greutatea inițială, iar procentul de grăsime a scăzut cu 30%, potrivit ScienceNaturePage.

Mai mult, nivelul colesterolului a ajuns la cote normale, chiar dacă în tot acest timp au mâncat ca și până atunci, adică foarte mult.

Slăbirea fără restricții alimentare este uluitoare. Savanții doresc să ajungă la aceleași rezultate și cu oamenii, în viitorul cât mai apropiat.

Într-un studiu anterior, medicii au transformat celulele grase în celule stem, menite să regenereze țesut uman compromis. Întâi sunt recoltate celulele grase din corp, după care sunt transformate în celule stem adulte, cu ajutorul factorilor de creștere. Devin celule stem pluripotente, care pot ajuta orice celulă din organism și pot ”repara” țesut afectat, inclusiv probleme de cord sau de coloană vertebrală.

Pot fi folosite la vindecarea articulațiilor și mușchilor distruși.

Cercetătorii speră să testeze anul acesta pe oameni medicamentul anti-obezitate.