joi, iunie 1, 2023

Fructul care te ajută să slăbești. Expert: Dacă mâncaţi 10-12 boabe, nu mai mâncați jumătate de zi

Natura vine în ajutorul celor care vor să slăbească. Un fruct cu gust de carne are proprietăți impresionante asupra organismului. 10-12 boabe din acest fruct înlocuiesc cu succes o masă importantă a zilei, țin de foame chiar și o jumătate de zi, potrivit cercetătorilor.

O adevărată minune nutrițională

Un fruct tropical, care își schimbă aroma între dulce și sărat, în funcție de cât este de copt, are numeroase beneficii pentru organismul uman: stimulează sănătatea cardiacă, luptă împotriva inflamațiilor și, în plus, te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus.

Te-ar mai interesa: Cele mai nocive obiceiuri care îmbolnăvesc glanda ...

Este vorba despre jackfruit. Fructul tropical are coaja verde și groasă, însă sub învelișul exterior, se află o adevărată minune nutrițională – o pulpă galbenă, fibroasă, pe care o poți mânca atât crudă, cât și gătită sub forma a diverse preparate, în funcție de preferințele pe care le ai.

Beneficiile jackfruit-ului

La fel ca multe alte fructe, jackfruit conține fibre, care stimulează digestia sănătoasă, și are foarte puține grăsimi. Potrivit specialiștilor în nutriție, o porție de 100 de grame de jackfruit conține: 3 grame de fibre, 2 grame de proteine, 0, 6 grame de grăsime și 95 de calorii.

Te-ar mai interesa: Semne ale cancerului de piele pe care trebuie să l...

Fructul cu gust de carne are multe vitamine, minerale și fitochimicale – toate asigurând numeroase beneficii organismului uman: victima C, vitamina B6, vitamina B3, vitamina B2, vitamina B9, calciu, magneziu, potasiu, precum și fosfor.

„Dacă mâncaţi 10-12 boabe din acest fruct, nu veţi avea nevoie să mâncați jumătate de zi”, a declarat Shyamala Reddy, cercetător la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Bangalore, India, citat de The Independent.

Te-ar mai interesa: Veste tristă pentru fanii lui Bruce William. Arnol...

Specialiștii spun că este un adevărat miracol pentru sănătate. Datorită proprietăților sale, jackfruit-ul stimulează sănătatea cardiacă, luptă împotriva inflamațiilor din corp și, în plus, te poate ajuta să scapi chiar și de kilogramele în plus.

Un alt fruct care vă ajută să slăbiți este ananasul, unul dintre cele mai comune şi iubite de fructele tropicale.

Oferă tiamină, magneziu, vitamina B6, vitamina C, riboflavină, niacină, cuprul, fierul şi acid folic ambalate într-un singur fruct mare şi galben. Pe lângă pierderea în greutate, ananasul poate ajuta la o varietate de afecţiuni, inclusiv astm, diabet şi boli de inimă.

Te-ar mai interesa: Atenţie la bacteria ucigaşă care nu poate fi distr...

De asemenea, fructul a contribuie la îmbunătăţirea părului şi a pielii, creşterea nivelului de energie, reglarea tensiunii arteriale şi reducerea riscurilor pentru anumite tipuri de cancer. Ananasul poate îmbunătăţi fertilitatea, ajuta digestia şi vindecă inflamaţia.

Și bananele ajută în curele de slăbire, chiar dacă mulți nutriționiști nu îl recomandă. Aceste fructe sunt o mare sursă de potasiu, vitamina B6, mangan, magneziu, vitamina C, acid folic şi proteine.

Te-ar mai interesa: Atenţie părinţi: Unul din doi copii consumă dulciu...

Cu toate aceste vitamine şi substanţe nutritive, bananele sunt utile pentru sănătatea generală şi bolile specifice de la crampe musculare până la dureri de cap.Bananele sunt recunoscute, de asemenea, pentru excelenta topire a grăsimilor, deoarece oferă niveluri ridicate de fibre dietetice, în timp ce au un conţinut scăzut de calorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private