Sari la conținut

Ghimbirul: 6 efecte secundare periculoase pe care ar trebui să le cunoașteți

antivirale naturale

Ghimbirul: 6 efecte secundare periculoase pe care ar trebui să le cunoașteți.

Ghimbirul este folosit pentru vindecarea afecțiunilor comune precum răceala, tusea, digestia și durerile de stomac. Este dovedit că ameliorează greața, diareea și vărsăturile.

Cu toate acestea, deoarece are un efect de încălzire, consumul unei cantități prea mare de ghimbir poate provoca diverse complicații de sănătate.

Ghimbirul poate produce arsuri la stomac, balonare și disconfort, în afară de a duce la probleme cardiace.

Ghimbirul: 6 efecte secundare periculoase pe care ar trebui să le cunoașteți

Iată câteva dintre cele mai cunoscute efecte secundare ale consumului de ghhimbir:

1. Risc de avort spontan: Excesul de ghimbir dăunează contracțiilor uterului. Dacă ești însărcinată evită aportul de mult ghimbir în dieta ta zilnică. În timpul sarcinii, excesul de ghimbir poate provoca, de asemenea, arsuri la stomac severe și reflux acid, în afară de o criză gravă de grețuri matinale. Efectele ghimbirului asupra unui copil nenăscut nu au fost încă dovedite, de aceea este mai bine să-l evitați.

2. Probleme cu inima: Consumul prea mare de ghimbir poate provoca palpitații ale inimii, vedere încețoșată și chiar un risc crescut de insomnie. Poate provoca chiar tensiune arterială scăzută și atacuri de cord.

3. Deranjări stomacale: Este o ironie că, în timp ce ghimbirul vindecă indigestia și alte probleme ale stomacului, un consum prea mare poate provoca aceleași probleme. Ghimbirul poate crește producția de bilă, ceea ce ar putea duce la stimularea gastrică și o deranjare a stomacului. Ghimbirul provoacă, de asemenea, multă producție de acid.

4. Dăunează pacienților cu diabet: Prea mult ghimbir poate dăuna și pacienților cu diabet, deoarece tensiunea arterială scăzută poate provoca amețeli și oboseală.

5. Riscuri de sângerare: Dacă suferiți de o tulburare de sângerare, ignorați complet și evitați să consumați ghimbir. Consultați-vă întotdeauna medicul cu privire la medicamentele dumneavoastră.

6. Erupții cutanate: Ghimbirul provoacă și o mulțime de erupții pe piele dacă nu vi se potrivește. Poate dezechilibra producția de hormoni din organism și poate provoca roșeață și mâncărime.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel