Gingko Biloba previne formarea cheagurilor de sânge și îmbunătățește memoria

Gingko Biloba previne formarea cheagurilor de sânge și îmbunătățește memoria
Gingko Biloba previne formarea cheagurilor de sânge și îmbunătățește memoria

Problemele de memorie, senzaţia de mâini şi picioare reci, dificultăţile de concentrare sau ameţelile ocazionale sunt simptome care au deseori drept cauză tulburările de circulaţie cerebrală şi periferică. Un remediu natural eficient pentru această afecţiune este Gingko Biloba, una dintre cele mai longevive specii de arbori, cunoscută pentru calităţile terapeutice excepţionale. Aproape toate părţile plantei (scoarţa, mugurii, frunzele şi fructele) au proprietăţi medicinale deosebite, însă cele mai utilizate şi mai studiate sunt frunzele. Georgeta Ionică, farmacist DONA, ne spune care sunt beneficiile Gingko Biloba.

Previne formarea cheagurilor de sânge

Gingko Biloba are un efect natural de fluidificare a sângelui, fiind des folosită în afecţiunile venoase. Previne agregarea trombocitelor şi formarea cheagurilor de sânge  şi are un efect tonifiant asupra sistemului venos.

 

Îmbunătăţeşte memoria, atenţia şi concentrarea

Extractul de Gingko Biloba este cunoscut pentru efectul său de stimulare cerebrală, dar şi pentru influenţa pozitivă asupra funcţionarii creierului, ce include vigilenţa mentală, îmbunătăţirea memoriei, reducerea lipsei de energie şi a oboselii mintale. Este astfel eficient atât pentru îmbunătăţirea performanţelor intelectuale, creşterea capacităţii de  memorare şi concentrare pentru examene, cât şi pentru tulburările de memorie la vârstnici, probleme de aducere aminte a acţiunilor recente şi tulburări de atenţie. Unele dovezi arată că administrarea extractelor din frunze de Ginkgo Biloba îmbunătăţeşte simptomele în boala Alzheimer, demenţele vasculare sau demenţele mixte.

 

Este un puternic antioxidant

Frunzele de Gingko Biloba conţin două tipuri de substanţe (flavonoide şi terpenoide) care au proprietăţi antioxidante. Ele combat radicalii liberi, compuşi dăunători organismului care contribuie la îmbătrânirea acestuia. Antioxidanţii prezenţi în frunzele de Gingko Biloba pot neutraliza aceşti radicali liberi şi pot reduce sau chiar ajuta la prevenirea unora dintre daunele produse de aceştia.

 

Ajută la un bun control al colesterolului

Gingko Biloba poate fi utilizat pentru a ajuta la controlul colesterolului, care determină, de obicei, îngroșarea pereților arterelor.  Planta vine în ajutor permițând relaxarea vaselor contractate.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox