Sari la conținut

Glicemia crescută favorizează infecțiile. Care sunt semnele de alarmă ale hiperglicemiei

Glicemia crecută favorizează infecțiile, inclusiv cu noul coronavirus. Așa că, dacă ai hiperglicemie, e nevoie să iei măsuri imediat. O glicemie normală înainte de masă nu trebuie să depăşească 100mg/dl, iar glicemia la două ore după masă nu trebuie să depăşească 140mg/dl.

O glicemie între 100 şi 126mg/dl înainte de masă şi între 140 şi 200mg/dl după masă arată o tulburare a metabolismului glucidic care, de obicei, precede diabetul.

Glicemia crecută favorizează infecțiile

O glicemie pe nemâncate mai mare de 126mg/dl sau o glicemie mai mare de 200mg/dl oricând în timpul zilei indică instalarea diabetului zaharat.

Atunci cand glicemia depaseste 300 mg/dl (16.7 mmol/L) apare senzatie de greata. Daca glicemia depaseste aproximativ 360 mg/dl (20 mmol/L), pe langa greata mai pot apare si varsaturi. Consumul de bauturi racoritoare pentru setea indusa de glicemia mare poate accelera procesul de deshidratare si de aparitie a fenomenelor de greata si varsaturi.

Somnolenţa de după masă

Abia ce ai luat cina şi deja simţi că vrei să tragi un pui de somn? Trebuie să ştii că aceasta este o reacţie normală a organismului la o cantitate prea mare de carbohidraţi. Dacă întâmpini frecvent astfel de senzaţii de oboseală şi moleşeală după masă, ar putea fi un semnal de alarmă că toţi carbohidraţii ajung în fluxul sangvin ca glucoză, forţând astfel pancreasul să producă insulină. Însă, mâncând în cantităţi mari alimente bogate în carbohidraţi nu facem decât să suprasolicităm acest organ, drept urmare apare somnolenţa iar corpul este lipsit de energie.

Este foarte important ca, dacă ai aceste semne, să îți măsori imediat glicemia. Este valabil mai ales dacă ai un exces de kilograme, dacă ai o dietă nesănătoasă cu multe alimente procesate și sucuri, dacă ai o talie mai mare de 80 centimetri și ești sedentar.
Dacă o glicemie mare este descoperită în faza în care ea trădează un prediabet, schimbările modului de viață pot preveni diabetul de tipul II. Printr-o dietă echilibrată, săracă în zahăr, și mișcare mai multă, o glicemie mare poate fi adusă la valori normale.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: