Sari la conținut

Grăsime viscerală: Trei alimente de inclus în dieta ta care ar putea ajuta la arderea grăsimii din abdomen

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Grăsimea VISCERALĂ este cunoscută și sub denumirea de grăsime abdominală. Se află adânc în corpul unei persoane și  prea multă vă expune riscului de consecințe grave asupra sănătății. Din fericire, s-a dovedit că consumul mai multor tipuri de alimente potrivite este eficient în accelerarea pierderii de grăsime viscerală.

Când vine vorba de pierderea de grăsime, vă poate ajuta să vă îndepărtați de anumite alimente. Anumite alimente ar putea grăbi, de asemenea, procesul de ardere a grăsimilor. Potrivit experților, consumul următoarelor alimente ar putea ajuta la arderea grăsimilor viscerale.

Ovăz

Ovăzul conține un nivel ridicat de fibre alimentare, care sunt foarte rezistente la enzimele digestive.

Aceasta, la rândul său, înseamnă că organismul nu o procesează ca aport caloric.

Conținutul ridicat de fibre din ovăz crește sațietatea, ceea ce reduce supraalimentarea inutilă.

Făina de ovăz este o sursă nutritivă de proteine pe bază de plante, grăsimi sănătoase și vitamine și minerale esențiale; prin urmare, este privit ca un aliment sănătos care oferă beneficii nutriționale pentru cei care îl fac parte din dieta lor zilnică.

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord au vrut să afle dacă consumul de fibre are un impact asupra nivelului de grăsime viscerală.

Ei au descoperit că o creștere a aportului de fibre a avut un efect profund asupra creșterii nivelului de grăsime viscerală.

Alimentele bogate în fibre, cum ar fi fulgii de ovăz, ajută o persoană să evite foamea în mai multe moduri.

În primul rând, astfel de alimente durează în general mai mult decât alimentele cu conținut scăzut de fibre, ceea ce te face să mănânci suficient de încet încât corpul tău are timp să observe când este plin.

În al doilea rând, fibrele absoarbe umezeala, ceea ce vă poate ajuta să vă simțiți plin mai mult timp, ocupând mai mult spațiu în stomac și luând mai mult timp pentru a digera.

Acest efect crește dacă bei multă apă în timpul mesei.

În al treilea rând, ovăzul, în special, are mai puține calorii per porție decât multe alternative cu conținut scăzut de fibre.

Iaurt

Iaurtul este bogat în calciu, iar cercetările au făcut legătura între calciu și niveluri mai scăzute de grăsime din burtă.

Un studiu a arătat că adulții obezi care au mâncat trei porții de iaurt fără grăsimi pe zi (pe lângă o dietă cu conținut scăzut de calorii) au pierdut semnificativ mai multe grăsimi și greutate decât cei care au urmat și o dietă cu conținut scăzut de calorii, dar nu au servit iaurt.

Consumatorii de iaurt au pierdut cu 22% mai multă greutate și cu 61% mai multă grăsime corporală decât ceilalți din grupul de cercetare, potrivit analizei.

Iaurtul este bogat în proteine, opțiunea fără grăsimi conținând în jur de 10 grame per cană.

Dar iaurtul grecesc fără grăsimi conține și mai mult, oferind 20 până la 23 de grame.

Proteina are o structură chimică complexă, astfel încât organismul o descompune încet.

Golirea lentă a stomacului vă face să vă simțiți plin pentru mai mult timp, ceea ce vă poate ajuta să vă controlați aportul de calorii și să pierdeți grăsimea de pe burtă, potrivit Harvard Health T.H. Şcoala de Sănătate Publică Chan.

Aportul ridicat de proteine este, de asemenea, asociat cu un IMC mai mic, circumferința taliei mai mică și niveluri „bun” de colesterol.

Mere

Merele sunt pline de flavonoide și fibre sănătoase care contribuie la arderea grăsimii din burtă.

Sunt deosebit de bogate în fibre de pectină care se descompun încet.

Fibrele prezente în mere promovează, de asemenea, sațietatea, ceea ce înseamnă că o persoană se va simți mai plină pentru mai mult timp.

Merele sunt, de asemenea, foarte sărace în calorii și conținut de zahăr, ceea ce le face un pariu ideal pentru pierderea grăsimii din burtă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel