Sari la conținut

Grăsimea viscerală: fructul mic care supraalimentează metabolismul și crește arderea grăsimilor cu 27%

Grăsimea VISCERALĂ este caracterizată de lipide care sunt stocate în interiorul cavității abdominale, înglobând organele vitale. Din fericire, unele alimente sunt deosebit de utile pentru a elimina din organism grăsimi dăunătoare. Un fruct, plin de antioxidanți puternici, poate ajuta prin supraîncărcarea metabolismului.

Grăsimea viscerală este considerată una dintre cele mai toxice grăsimi pentru organism, deoarece eliberează substanțe chimice nocive în sânge. Cu cât este lăsat mai mult timp la propriile dispozitive, cu atât crește riscul de atac de cord. Cea mai logică abordare pentru a scăpa de grăsime este exercițiul fizic, dar anumite alimente pot facilita și arderea grăsimilor. S-a demonstrat că un fruct mic, de exemplu, crește metabolismul cu până la 27 la sută.

Fructele de pădure s-au dovedit deosebit de utile în reducerea grăsimii viscerale datorită concentrațiilor lor de neegalat de antioxidanți.

Este larg recunoscut faptul că pierderea de grăsime viscerală este facilitată de alimentele fibroase, deși motivele pentru aceasta rămân neclare.

De fapt, cercetările arată că creșterea aportului de fruct solubil poate scădea suprafața de grăsime viscerală acumulată, dar nu și grăsimea subcutanată.

Coacăzele negre sunt considerate pe scară largă o mare putere a nutriției, deoarece sunt bogate în antioxidanți și fibre alimentare, ambele contribuind la reducerea grăsimii viscerale.

Nutriționistul sportiv Kate Shilland, a declarat pentru Woman and Home: „Cercetările au descoperit că suplimentele de coacăze negre din Noua Zeelandă, pot stimula arderea grăsimilor în timpul exercițiilor fizice, unele date sugerând că poate crește rata de bază a arderii grăsimilor și în repaus”.

Într-un studiu din 2020 publicat în revista Nutrients, cercetătorii au arătat că extractul de coacăze negre a avut un efect de scădere a greutății corporale, a grăsimii viscerale, a nivelului de trigliceride serice, a colesterolului total și a colesterolului LDL la șobolani.

Echipa a descoperit că suplimentele derivate din coacăze negre conferă efecte mai puternice la persoanele cu IMC mai mare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel