Greşelile de somn care adaugă kilograme în plus

Greşelile de somn care adaugă kilograme în plus
Greşelile de somn care adaugă kilograme în plus

Sună prea bine ca să fie adevărat, însă poţi să slăbeşti şi când dormi, nu doar când faci exerciţii. Un somn de calitate te face mai suplă şi mai plină de energie. Iată ce NU trebuie să faci ca să nu trezeşti dimineaţa cu kilograme în plus

1.Nu faci din somn o prioritate

Cercetătorii au arătat că oamenii care au fost privaţi de somn au avut tendinţa să mânânce cu câteva mii mai multe calorii, din cauză că somnul controlează hormonii responsabili de senzaţia de saţietate. Dacă nu dormi de câteva săptămâni sau dormi cum trebuie doar în weekend, poţi să îţi păcăleşti corpul să mânânce mai multă mâncare, cu precădere foarte multe dulciuri.

 2.Nu ai un somn de calitate

Chiar dacă te pui la somn la o oră rezonabilă, dacă te tot trezeşti noaptea îţi vei stresa organismul şi îl vei face să reţină mai multă grăsime, în special pe abdomen. Crează în dormitor o atmosferă plăcută – trage perdelele, opreşte toate dispozitivele electrice şi evită alcoolul.

 3. Nu poţi adormi fără să mânânci o gustare

 Indulgenţele te pot face să numeri zeci de mii de calorii la sfârşitul săptămânii. Cu toate acestea, o idee şi mai rea este să te duci la culcare hămesit. Vei fi mult mai tentat să mânânci în mijlocul nopţii sau a doua zi. Cel mai bine este să mânânci cu aproximativ două ore înainte de culcare şi ceva uşor.

 4. În loc să te antrenezi apeşi butonul de amânare

Dacă dimineţile sunt libere pentru a te antrena şi tot ceea ce faci este să apeşi butonul de amânare, acest lucru nu îţi va aduce corpul visat. Ţine minte că un corp tonifiat se face cu muncă.

A.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox