Sari la conținut

Imunizarea nu este singura metodă de a pune capăt pandemiei! Alexandru Rafila: „Trebuiau gândite şi altfel de măsuri. Cred că una dintre ele…”

România se confruntă cu al patrulea val al pandemiei de coronavirus. În acest sens, autoritățile își doresc să găsească tot mai multe măsuri eficiente pentur a limita răspândirea variantei Delta, care este responsabilă pentru declanșarea acestui val.

Vaccinarea este, într-adevăr, cea mai bună metodă de a pune capăt pandemiei. Cu toate acestea, dacă ar fi însoțită de alte măsuri anti-COVID, șansele de a elimina mai repede virusul din colectivitate ar crește în mod considerabil.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, susține că există alte metode care ar putea facilita limitarea răspândirii virusului.

Alte măsuri pentru a limita răspândirea virusului

O soluție în acest moment, este în opinia lui Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, o intensificare a testării și recomandarea de purtare a măștii peste tot, și la evenimentele în aer liber, comunică RADOR.

„Situaţia nu este neașteptată, pentru că această creștere permanentă se înregistrează în ultimele șapte săptămâni consecutive. Înotdeauna dacă vrei să controlezi o epidemie, o pandemie și așa mai departe, iei măsuri în perioada inițială, când poți să controlezi creșterea numărului de cazuri, prin măsuri nemedicale ale lumii noi.

Sigur că vaccinarea este gold standard, dar având în vedere eşecul campaniei de vaccinare, trebuiau gândite şi altfel de măsuri.

Cred că una dintre ele în momentul de faţă ar trebui să fie intensificarea testării, pentru că în mod evident cu cât testezi mai mult şi depistezi persoanele infectate cu atât transmiterea se reduce, şi asta este una dintre el, şi cred că ar trebui măcar să existe o recomandare că la evenimentele publice cu un număr mare de persoane, chiar în aer liber, masca în continuare să fie una dintre soluţii.

Oamenii trebuie convinşi, nu trebuie neapărat obligaţi, dar lucrul ăsta trebuie să intre în obişnuinţa fiecăruia în perioada următoare. Până la urmă, nu cred că este aşa de complicat. Credibilitatea unei măsuri de sănătate publică este dată de seriozitatea și credibilitatea celor care o promovează”, susține Alexandru Rafila.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel