Sari la conținut

În firul de păr se pot „citi” intoxicațiile cu metale periculoase sau nivelul stresului. Ce este analiza minerală tisulară sau analiza firului de păr

În firul de păr se pot „citi” intoxicațiile cu metale periculoase sau nivelul stresului. Ce este analiza minerală tisulară sau analiza firului de păr.

E bine să știți că există un alt tip de analiză decât cel de sânge, care în unele situații poate fi chiar mai utilă.

Ce este analiza tisulară sau analiza firului de păr

Doctorul Ștefan Tiron, medic specialist în Ortopedie și Traumatologie a explicat că analiza care se face din firul de păr îmi aduce foarte multe informații și se face pe 2-3 cm de păr din creștetul capului.

„Acei 2-3 cm cresc în 3 luni de zile, deci este o informație pe 3 luni de zile și nu pe o zi sau pe o oră. Atunci nu poți să spui ca femeie că ai fost la ciclu sau că ai fost la o nuntă, am venit luni și mi-au ieșit analizele proaste.

Pe 3 luni de zile ne dăm seama exact despre ce e vorba. Informațiile pe care le primim sunt foarte, foarte interesante.

E vorba de 36 de minerale pentru că firele de păr trec printr-un cuptor la 10.000 de grade, deci nu se pune problema de a pune microbi acolo.

Firele de păr pot ajunge într-un plic, se pun într-un cuptor și după se analizează mineralele. Noi ce suntem de fapt? Suntem 75-80% apă (la copii poate fi și 85%, la bătrâni mai puțină apă) și o grămăjoară de minerale, de substanță organică ce și ea se transformă până la urmă în minerale.

Acea grămăjoară, dacă este studiată, se obțin niște informații foarte bune și foarte importante despre corpul uman”, a declarat Ștefan Tiron, potrivit hellosanatate.ro.

Mai precis decât testele ADN: am putea fi identificați după un singur fir de păr

În firul de păr se pot „citi” intoxicațiile cu metale periculoase sau nivelul stresului

„În analiza firului de păr putem descoperi trei lucruri. Prezenţa de minerale toxice, care nu apar în sânge decât foarte puţin sau prea târziu. Dacă faci o intoxicaţie cu metale grele, nu apare imediat, ci mult mai târziu. Pe când în păr o poţi depista imediat. În unele situaţii poate fi mai utilă decât analiza de sânge.

Aceste minerale grele sunt foarte importante pentru că dau foarte multe patologii. Intoxicaţia cu plumb există. Până nu de mult, a fost la benzină. Există intoxicaţii cu mercur, mai ales în zonele în care se consumă foarte multe fructe de mare, care sunt intoxicate la rândul lor cu plumb.

Toate aceste intoxicaţii nu ai cum să le vezi decât cu analiza minerală tisulară. Analiza se face pur şi simplu prin tăierea câtorva fire de păr”, a spus medicul, potrivit Antena 3.

Oamenii de ştiinţă au analizat fire de păr şi au observat că hormonul stresului – cortizolul – are un nivel mai ridicat la persoanele cu o circumferinţă a taliei mai mare.

„Acum, s-a descoperit că există oameni care mor din cauza stresului. Deci, nu trebuie să ajungem acolo. Cu ajutorul analizei minerală tisulară putem să spunem dacă suntem într-o fază depăşită a nivelului de stres.

Pe de altă parte, mai putem afla cu ajutorul analizei minerală tisulară a firului de păr şi cum se produce metabolismul organismului”, a mai explicat medicul Ştefan Tiron.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: