duminică, mai 28, 2023

Înălțarea Sfintei Cruci. Rugăciunea care aduce iubirea în viața ta.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, prăznuirea Înălțării Sfintei Cruci, în fiecare an, pe 14 septembrie, este cea mai veche sărbătoare închinată lemnului Sfintei Cruci și, totodată, una dintre cele mai vechi sărbători creștine.

Aflarea Sfintei Cruci este strâns legată de Sfânta Împărăteasă Elena, mama Sfântului Constantin cel Mare. Tradiția creștină spune că Sfânta Elena a poruncit găsirea Lemnului Sfânt.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar: Cu cât rămânem mai mult în trecut, în r...

Pentru a afla care este crucea adevărată pe care a fost răstignit Mântuitorul și care sunt crucile tâlharilor, patriarhul Macarie a ordonat ca o femeie moartă să fie atinsă de cruci. Se spune că femeia a înviat atunci când s-a atins de cea de-a treia cruce, cea a lui Iisus Hristos.

Patriarhul a poruncit Înălțarea Sfintei Cruci la loc de cinste, un loc înalt de unde să o poată vedea toată lumea.

Rugăciunea Sfintei Cruci

„Sa invie Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui si sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul. Sa piara, cum piere fumul, cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara diavolii de la fata celor ce-L iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii si zic cu veselie.

Te-ar mai interesa: „Am murit și m-am dus în rai – Sunt at...

Bucura-te, Preacinstita si de viata purtatoare Cruce a Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, si S-a pogorat la iad si a calcat puterea diavolului si te-a daruit noua pe tine, Cinstita Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmasul.

Ingradeste-ma, acopera-ma si ma pazeste, Doamne, cu puterea Cinstitei si de viata purtatoarei Tale Cruci, departand de la mine tot raul!

Te-ar mai interesa: Moșii de vară 2023. Ce este bine să împarți în Sâm...

In mainile Tale, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, Iti incredintez sufletul meu, pazeste-ma, binecuvinteaza-ma, miluieste-ma dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale si viata vesnica imi daruieste. Amin (de trei ori).”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private