luni, martie 27, 2023

Tocmai ai aflat că ești infectat cu coronavirus? Iată ce nu trebuie să faci! Tendința oamenilor în ultima vreme este să își administreze singuri un tratament, care uneori poate fi fatal. Este extrem de important ca atunci când aflii că ești infectat cu cornavirus sau ești pasibil de infecție să iei contactul cu un medic de specialitate care te poate îndruma corect. După un an petrecut în prima linie salvând bolnavii infectați cu coronavirus, medicul Amir Zahra ne îndrumă spre pașii corecți ce trebuie urmați într-o astfel de situație.

Te-ar mai interesa: Băutura minune! Ce efect incredibil are ceaiul din...

Nici nu mă așteptam să dureze atât de mult pandemia. Auzim tot mai des automedicație, pacienți care stau acasă… Din păcate, asta ne face munca mult mai grea, mai ales că o parte dintre ei ajung pe Terapie Intensivă”, susține medicul.

Pașii corecți pe care trebuie să îi urmezi dacă bănuești că ești infectat cu coronavirus

După un an de luptă cu virusul, în linia întâi, Amir Zahra susține că este extrem de important, în momentul în care bănuim că suntem infectați, să urmăm pașii corecți, astfel încât boala să fie diagnosticată timpuriu, să primim un tratament corect, iar starea noastră de sănătate să fie ținută sub control.

În primul rând, anunțăm medicul de familie, o monitorizare simplă cu un pulsoximetru, să urmărim saturația oxigenului din 4 în 4 ore, sau din 6 în 6 ore, mai ales dacă știm că ne aflăm într-o categorie de risc, cu o boală cronică, cu o boală autoimună, să urmărim modul cum respirăm, dacă vedem că primim aer mai greu, că devenim mai agitați… Trebuie să ne păstrăm calmul, să nu ne facem tot felul de filme, că o să ajungem intubați, că o să murim… Să rămânem optimiști!

Te-ar mai interesa: Noua variantă de tuberculoză pune toată lumea pe j...

Testul PCR este cel mai sigur

În momentul în care consideri că ai simpome de COVID, o febră care persistă, frisoane, îți pierzi gustul, mirosul, cel mai indicat este să îți faci un test PCR. Pentru că este mult mai precis și este o garanție mult mai mare decât un test rapid. După 14 zile, șansele să iasă un test negativ sunt destul de mari. Sau după 20 de zile. Dar asta nu schimbă cu nimic starea pacientului, pentru că nu e vorba despre 14 zile și se încheie boala. Boala poate să dureze, sechelele durează și mai mult, sechelele pulmonare, bolile autoimune care apar, diabet decompensat, sindrom depresiv.

Te-ar mai interesa: Medic: șase modalități de a reduce riscul de apari...

Efectele nebănuite ale paracetamolului

Și până la urmă, nu testul este cel mai important. Importante sunt simptomele, cum ne tratăm și cu ce!”, subliniază medicul.

”De la un paracetamol poți face insuficiență hepatică, care este un tratament banal, pe care îl luăm în fiecare zi. Acesta este recomandat doar când este nevoie. Automedicația poate să fie foarte periculoasă, mai ales în COVID. Având în vedere că, la majoritarea care fac forme severe, au și boli preexistente. Am văzut pacienți care au luat dexametazonă, în cantități mari. Ca și efect secundar, este hipertensiunea.

Te-ar mai interesa: Cum ne afectează stresul sănătatea mintală. Medic:...

Tratamentul ”după ureche”, extrem de periculos

Tratamentul trebuie luat după niște analize, să știm ce afectare pulmonare este, să știm markerii, analizele de sânge, o radiografie măcar, dar nu putem să încercăm să luăm un tratament. Pentru că sunt multe tratamente contraindicate, dacă ai niște analize modificate.. Cel mai indicat este să se solicite ajutorul unui medic.

Important este ca lumea să aibă mai multă încredere în sistemul medical, pentru că, în ciuda faptului că nu avem timpul suficient de a sta și a explica la familie despre stare, despre ce medicament se administrează, este doar dintr-un singur motiv. Nu avem timpul suficient, este lipsă mare de personal.. În timpul acela în care nu putem vorbi, cu siguranță suntem la pacienți”, a declarat acesta într-un interviu oferit către Antena3.

Te-ar mai interesa: Cum să-ţi atingi obiectivele în alimentație. Dr. B...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private