Sari la conținut

Ingredientul secret pentru a obține cea mai delicioasă ciocolată caldă

ciocolata calda
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Reteta de ciocolata caldă

Ingredientul secret pentru a obține cea mai delicioasă ciocolată caldă. Ciocolata caldă nu este pur și simplu formată doar din cacao și lapte, ci este o băutură cu o textură cremoasă și aromată făcută cu ingrediente bine alese ce vor da o savoare desăvârțită acestui preparat delicios.

Această ciocolată caldă de casă este făcută din lapte integral, smântână groasă, piure de dovleac, ingredientul secret al acestei rețete, chipsuri de ciocolată cu lapte, extract de vanili.

Ingredientul secret folosit de marii cofetari

Preparată cu condimente care se folosesc la plăcinta de dovleac, cu pudră de cacao neîndulcită, chipsuri de ciocolată și piure de dovleac, această băutură va încânta papilele gustative din primul moment, potrivit Foodtalkdaily.

ciocolata calda
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ingrediente pentru ciocolată caldă cu dovleac:

  • Lapte integral
  • Smântână
  • Pudră de cacao neîndulcită
  • Chipsuri de ciocolată
  • Extract de vanilie
  • Piure de dovleac
  • Condimente pentru plăcintă de dovleac
  • Frișcă
  • Scorţişoară
  • Nucşoară
  • Anason stelat (opțional)
  • Mini bezele

Mod de preparare:

  • Pasul 1: Pregătiți dovleacul spălându-l și uscându-l cu prosopul. Tăiați partea de sus a dovleacului. Apoi, scoateți semințele și măruntaiele dovleacului până când este gol.
  • Pasul 2: Într-un cuptor olandez sau într-o cratiță mică, adăugați laptele, smântâna, chipsurile de ciocolată și extractul de vanilie, și puneși-le la foc mediu, până când bucățile de ciocolată se topesc și ciocolata fierbinte este netedă, timp de 3 până la 5 minute. Adăugați piureul de dovleac și condimentul pentru plăcintă de dovleac și amestecați până se încorporează complet.
  • Pasul 3: Turnați amestecul de ciocolată fierbinte și condimente de dovleac în dovleacul scobit, acoperiți cu frișcă, mini bezele, nucșoară și mai mult condiment de dovleac. Deasupra ornați cu anason stelat.

Iată ce spun medicii care recomandă ca dovleacul să nu lipsească din alimentație în zilele reci.

„Legumele și fructele de sezon sunt cele mai bune, deoarece pământul controlează tipul de alimente de care organismul nostru are nevoie în toate anotimpurile anului”, spune Melanie Murphy Richter, medic nutriționist și instructor de fiziologie nutrițională la Universitatea din California, Irvine. „Dovleacul este unul dintre alimentele de top, care conține minerale și nutrienți esențiali pentru sănătatea mintală și sistemul imunitar, pe măsură ce trecem de la vară la toamnă”, explică ea.

Dovleacul are un conţinut bogat de fibre alimentare, care protejează mucoasa colonului, precum şi vitamina A, care oferă o bună protecţie antioxidantă.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel