duminică, septembrie 19, 2021

Președintele Klaus Iohannis va participa astăzi la o întâlnire cu experții din domeniul sanitar pentru a discuta problemele existente la secțiile de ATI. Reuniunea a fost anunțată ieri de către președinte,

în urma tragediei recente de la Piatra Neamț.

Conform RADOR, la Palatul Cotroceni are loc astăzi o întâlnire solicitată de președintele Klaus Iohannis pentru a discuta numeroasele probleme aflate în secțiile de ATI.

Acestea includ echipamentele specifice și funcționarea-propriu zisă a spațiului destinat secțiilor.

Președintele precizează că există multe probleme legate și de sistemele de gaze medicinale și de rețeaua electrică.

”Am solicitat autorităților o analiză a situației reale a contractelor de service și mentenanță pentru echipamentele și aparatură medicală din dotarea spitalelor publice,

aceasta pentru că, în condițiile finanțării deficitare, spitalele dau întotdeauna prioritate altor cheltuieli, astfel că fondurile pentru service și mentenanță sunt mereu insuficiente. Trebuie să găsim soluții urgente pentru rezolvarea acestor probleme, care au fost neglijate ani la rând”, a declarat Klaus Iohannis.

Întâlnirea are loc în contextul tragediei recente de la Piatra Neamț. Președintele susține că o soluție eficientă este reconsiderarea pașilor urmați până acum în obținerea serviciilor de mentenanță.

De asemenea, pentru a evita situațiile asemănătoare, Iohannis susține ca actul medical

să fie preluat de Ministerul Sănătății. Președintele consideră că problema este finanțarea deficitară a mentenanței echipamentului din dotarea spitalelor publice.

Ultimele stiri