marți, iunie 6, 2023

În Israel s-a derulat cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-Covid. Este prima ţară care se apropie de finalul luptei cu pandemia, în timp ce alte state doar speră la acest lucru.

Ministerul Israelian al Sanatatii confirma anularea restrictiilor impuse de Coronavirus incepand cu luna iunie 2021, ca urmare a succesului inregistrat de programul de vaccinare la nivel national. Rutina de dinainte de pandemie va fi reluata treptat, incepand cu accesul in anumite locatii fara dovada vaccinarii pana la eliminarea mastii in spatiile inchise.

Te-ar mai interesa: Predicție înfricoșătoare. Baba Vanga: Anul în care...

Israel, in topul statelor cu o campanie de vaccinare de succes

Cazurile de Coronavirus sunt in scadere la nivel global fata de primul trimestru al anului. In Israel se observa chiar una dintre cele mai accelerate de rate de descrestere datorate programului de vaccinare. Numarul actual de cazuri zilnice (bazat pe o medie saptamanala) a scazut de la 8.600 in varful crizei sanatatii la doar 27 saptamana aceasta, cu 510 infectii active.

In acest context, Ministerul Israelian al Sanatatii a anuntat ca, de la inceputul lunii iunie toate restrictiile de coronavirus ramase vor fi ridicate la nivel national.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Turismul redevine accesibil calatorilor straini

Israel deja a initiat si un program pilot dedicat turistilor din afara tarii. Incepand cu luna mai, Ministerul Turismului permite primelor grupuri internationale sa viziteze Tara Sfanta cu conditia ca toti turistii ce trec granita sa fie vaccinati si sa se supuna unui test PCR inaintea imbarcarii. Momentan, copiii nu sunt inclusi in aceasta actiune.

Restrictiile vor fi eliminate treptat

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

Pana de curand, dovada de vaccinare conditiona accesul in multe locatii din Israel atat pentru cetatenii sai, cat si pentru turistii internationali. Insa odata cu inceperea verii, restrictiile vor fi eliminate.

De la 1 iunie, dovada vaccinarii nu mai este necesara pentru a intra in diferite locatii, iar limitele de capacitate la magazine, restaurante si alte spatii inchise vor fi ridicate. Nu vor exista alte conditionari pentru adunari, in interior sau in aer liber. Israelul se intoarce la rutina de dinainte de pandemie.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

Cerinta de a purta masti in interior ramane insain vigoare cel putin in urmatoarele doua saptamani, timp in care expertii din domeniul sanatatii vor evalua daca vor renunta si la aceasta directiva.

In consecinta, Israel redevine destinatia de vacanta ce acopera complet nevoile si dorintele oricarui tip de turist, de la amatori de plaje cu ape azurii pana la pasionati de istorie sau de mancaruri delicioase.

Te-ar mai interesa: O femeie a așteptat un an pentru a fi diagnosticat...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private