sâmbătă, mai 21, 2022

Jurnalista Marina Ovsiannikova, cea care a afişat un mesaj anti-război în timpul unei transmisiuni pe o televiziune rusească, a fost eliberată. Ea a făcut primele declarații după ce a fost interogată. Ce i-au facut anchetatorii?

Jurnalista Marina Ovsiannikova a fost eliberată. Ce i-au facut anchetatorii drept pedeapsă

După ce a afişat un mesaj anti-război în timpul unei transmisiuni pe o televiziune rusească, jurnalista a fost interogată timp de 14 ore fără nici un sprijin legal și a petrecut două zile fără să doarmă.

Te-ar mai interesa: Carmen Șerban, diagnosticată cu cancer: „Am ...

„Interogatoriul a durat mai mult de 14 ore. (…) Nu mi s-a permis să iau legătura cu familia și prietenii, nu mi s-a oferit nicio asistență juridică”, a spus Marina Ovsiannikova.

Marina a spus că va povesti pe larg cu altă ocazie coșmarul prin care a trecut, invocând oboseala după cele două zile extrem de dificile.

„Sunt nişte zile foarte grele în viaţa mea, am petrecut aproape două zile fără să dorm”.

Potrivit presei, pe lângă stresul creat, jurnalista a fost amendată cu 30.000 de ruble. Imaginile au fost surprinse de telespectatori și au devenit rapid virale pe Twitter, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: CTP, despre Sorin Oprescu: ”Are 70 de ani a trăit ...

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului descrie protestul femeii ca fiind „huliganism”.

„Nu Razboiului! Nu credeți propaganda, vă mint chiar de aici. Rușii împotriva războiului” stă inscriptionat pe pancartă. Cu puţin timp înainte de a boicota jurnalul de ştiri al postului Canal 1, jurnalista Marina Ovsiannikova a înregistrat un mesaj video în care a condamnat ferm războiul din Ucraina.

Te-ar mai interesa: Tratament personalizat pentru pacienții oncologici...

Ceea ce se intampla in Ucraina este o crimă

„Ceea ce se intampla in Ucraina este o crimă. Iar Rusia e un stat agresor. Reponsabilitatea cade pe o singură persoană – Vladimir Putin. Rusia trebuie să oprească acest război, pentru ca cele două țări surori să se poate împăca. Tata e ucrainean, mama e rusoaică. Niciodată nu am fost dușmani. Din păcate, în ultimii ani am lucrat la Pervîi Canal, m-am ocupat de propaganda Kremlinului. Acum îmi este foarte greu și îmi e foarte rușine. Îmi e rușine că am permis „zombificarea” cetățenilor ruși”, spune ea în mesjajul video.

Te-ar mai interesa: Ce salarii încasează medicii din România în 2022. ...

Amintim că preşedintele Volodimir Zelensky i-a mulţumit jurnalistei pentru gestul făcut.

„Sunt recunoscător acelor ruși care nu încetează să încerce să transmită adevărul. Celor care luptă cu dezinformarea și spun adevărul, fapte reale, prietenilor și celor dragi. Şi personal îi sunt recunoscător femeii care a intrat în studioul Channel One cu o pancartă contra războiului. Le sunt recunoscător celor care nu se tem să protesteze. Atât timp cât ţara voastră nu s-a izolat complet de lume, transformându-se într-o foarte mare Coree de Nord, trebuie să luptaţi. Trebuie să nu vă pierdeţi această şansă”.

Te-ar mai interesa: Ochii albaștri nu sunt chiar albaștri. Informația ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private