Sari la conținut

Kim Basinger suferă de o afecțiune care o ține departe de viața publică. Ce păcat! Era una dintre cele mai iubite actrițe de la Hollywood…

Kim Basinger suferă de o afecțiune care o ține departe de viața publică. Ce păcat! Era una dintre cele  mai iubite actrițe de la Hollywood în urmă cu 30 de ani…

Kim Basinger era una dintre cele mai mediatizate, mai admirate și bine cotate vedete de la Hollywood, în urmă cu 30 de ani.

Alături de fostul ei soț, actorul Alec Baldwin, au format, la un moment dat, unul dintre cuplurile de top.

De câțiva ani însă, Basinger s-a retras din viața publică, oferind tot mai rar interviuri și cunoscându-se tot mai puține informații legate de viața ei privată.

Cu toate acestea, recent, a acceptat să vorbească public despre afecțiunea de care suferă de mai multă vreme, agorafobie.

Kim Basinger: „A trebuit să reînvăț totul”

„S-a întâmplat în timp ce eram într-un magazin. Am simțit ceva atât de apăsător, încât nu mai puteam respira. Așa că am pus jos coșul în care aveam cumpărăturile jos și m-am dus direct la mașină.

Atunci a fost ultima dată când am mai condus, timp de șase ori șapte luni. Câteva luni de zile am stat doar în casă, nu mai onoram nicio invitație la cină. A trebuit să reînvăț totul.

Să conduc, de exemplu, iar câțiva ani am evitat drumurile care treceam prin pasaje sau tunele. Mă enervam din orice și orice devenise foarte complicat pentru mine.

În plus, efectele le resimțeam și fizic – aveam senzația de uscăciune a gurii, tremuram și mă simțeam extenuată tot timpul.”

Agorafobia este o afecțiune care cauzează o teamă excesivă față de spațiile publice sau anumite situații despre care pacientul ar crede că i-ar produce frică sau nesiguranță, printre efecte numărându-se chiar teama de a mai ieși din casă.

Specialiștii susțin că agorafobia este de regulă o complicație a tulburărilor de panică, caracterizate prin stări anxioase extreme care declanșează o serie de simptome fizice, fără un motiv evident care să le provoace, notează Descoperă.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel