Sari la conținut

Leacuri pentru INFECȚII urinare. Scapă de ele natural!

infectii urinare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Analize medicale anuale pentru femeile de peste 50 de ani

Leacuri pentru infecții urinare. Scapă de ele în mod natural! Infecțiile tractului urinar afectează 5 din 10 femei. Cea mai frecventă complicație a unei infecției urinare este o infecție bacteriană a sângelui. Cum se tratează?

Potrivit experților, s-a constatat că una din două femei are o infecție a tractului urinar cel puțin o dată în timpul vieții . În fiecare an, zeci de milioane de cazuri de infecții ale tractului urinar sunt înregistrate la femeile din întreaga lume.

Această afecțiune se poate trata cu ajutorul leacurilor bătrânești

Antibioticele sunt eficiente în tratarea infecțiilor urinare. Cu toate acesta, problemele minore de infecții urinare se tratează de la sine. În acest caz, poți încerca leacuri bătrânești ca să accelerezi timpul de vindecare.

Cazurile complicate necesită tratament medical de specialitate. Infecțiile urinare complicate apar în mod deosebit din cauza:

  • modificări ale tractului urinar sau ale organelor, cum ar fi o prostată
  • umflată sau un flux redus de urină
  • specii de bacterii rezistente la antibiotice
  • afecțiuni care afectează sistemul imunitar, cum ar fi HIV, boli cardiace sau lupus

Riscul folosirii antibioticilor în tratarea infecțiilor urinare

Chiar dacă antibioticele pot tratata infecția urinară rapid și eficient, unii oameni pot fi alergi la acestea. Într-un studiu făcut de cercetătorii americani au arătat că 22% din femeile care s-au tratat cu antibiotice pentru cazuri ușoare de infecții urinare, au dezvoltat infecții fungice.

Reacții adverse la tratamentul cu antibiotice pentru infecțiile urinare sunt:

Stare generală de rău și greață,
Diaree,
Iritații,
Dureri de cap,
Funcționarea anormală a ficatului
Crearea unei bacterii mai rezistenta la antibiotice
Leacuri bătrânești pentru infecții urinare

Pentru a trata infecțiile urinare fără antibiotice, poți încercă următoarele leacuri bătrânești:

  • Ceaiul de coada calului și păpădie
  • Ceaiul de coada calului este un leac bătrânesc foarte popular pentru infecțiile urinare. Coada calului face minuni atunci când vine vorba de infecții ale tractului urinar, în principal datorită capacității sale de a „strânge” țesuturile epiteliale inflamate cu taninuri (un astringent găsit în plantele amare).
  • De asemenea, elimină toxinele și bacteriile din tractul urinar prin filtrarea completă a rinichilor și creșterea producției de urină.
  • Flavonoidele (metaboliții din materia vegetală) pot ajuta la calmarea spasmelor care însoțesc infecțiile. Păpădia funcționează și că diuretic și stimulează funcția rinichilor și a vezicii urinare.

Veți avea nevoie de:

  • 1 lingură coadă de cal uscată
  • 1 linguriță păpădie uscată
  • 1 cană apă

Mod de preparare:

Puneți 1 linguri de coadă calului uscată și o linguriță de păpădie uscată într-o cană. Se fierbe un pahar cu apă și se adaugă ierburile. Lăsați-le să fiarbă timp de 10 minute și apoi beți. Bea acest ceai de două ori pe zi, adăugând miere dacă este nevoie.

Ceai de mentă ghimbir și ienupăr

Menta și ghimbirul pot ajuta la alcalinizarea urinei (o fac mai puțin acidă), calmând senzația de arsură a infecțiilor. Fructele de ienupăr acționează că un diuretic, stimulează funcția rinichilor și a vezicii urinare, te ajută să urinezi mai ușor, iar ghimbirul reduce inflamația.

Veți avea nevoie de:

  •  1-2 lingurițe de fructe de ienupăr uscate
  • 1/3 cană de frunze de mentă proaspete
  • 2 lingurițe de ghimbir (proaspăt ras)
  • 4 căni de apă, miere de albine și felii de lămâie (opțional)

Mod de preparare:

Combinați apa, fructele de pădure, menta și ghimbirul într-o cratiță. Se fierbe timp de aproximativ 7-8 minute, apoi se strecoară. Adăugați aproximativ o lingură de miere, dacă doriți, pentru a îndulci ceaiul și serviți cu o felie de lămâie, opțională. Se bea de 2-3 ori pe zi, potrivit BZI.

Experții nu sunt împotrivă folosirii leacurile bătrânești pentru a trata infecțiile urinare minore. Dacă acestea se agravează în orice moment ar trebuie să mergeți la un medic specialist de urgență.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel