Sari la conținut

Lipsa hidratării poate duce la o viață sexuală neîmplinită

Young woman with bottle of water outdoors. To provide maximum quality I have made this image by combination of two photos.

Hidratarea corectă este ignorată deseori de femei, iar lipsa ei poate fi sursa unor probleme de sănătate majore și a unei vieți sexuale neîmplinite.

Beneficiile hidratării asupra sănătății sunt recunoscute, însă puțină lume știe că aceasta are impact direct și asupra vieții sexuale. Consumul suficient de lichide combate oboseala și influențează direct nivelul de energie. Pentru femei în special, consumul constant de apă este cu atât mai important cu cât acționează direct asupra mucoaselor, ducând astfel la o lubrifiere corespunzătoare.

Din păcate, femeile, prinse în iureșul zilnic de îndatoriri și sarcini de la muncă și de acasă uită de multe ori să asigure organismului un aport constant de apă, minimizând importanța acesteia. Dezinteresul româncelor pentru propria lor sănătate reiese și dintr-un studiu recent în care se arată că grijile, rușinea și neinformarea fac ca numai 54% dintre femei să meargă la medicul ginecolog cel puțin o dată pe an, chiar și pentru  atât de necesarul control anual de rutină.

O hidratare corectă este importantă pentru sănătate și pentru o viață sexuală de calitate. Viața sexuală este chiar unul dintre motivele care le-ar putea determina pe românce să învețe să se hidrateze corect, deoarece peste 70% dintre femeile între 25 și 44 de ani participante la studiu au declarat că viața sexuală este foarte importantă și peste 37% dintre femeile între 45 și 60 de ani au declarat că este importantă.

Sfaturi pentru o viață sexuală împlinită:

  • alimentația sănătoasă – sursa de hrană este cea care ne dă energia;
  • exercițiile fizice – antrenamentele dese ne ajută să ne menținem în formă;
  • odihna – este important să respectăm cele 8 ore de somn / noapte;
  • relația deschisă cu partenerul – comunicarea face minuni în relație;
  • hidratarea – este foarte importantă pentru sănătatea țesuturilor și, bineînțeles, pentru lubrifierea vaginală în timpul actului sexual.

Apa îmbunătățește sănătatea și viața sexuală a femeilor. Iată câteva sfaturi utile pentru a rămâne hidratată:

  • Este important să aveți tot timpul la îndemână o sticlă cu apă.
  • În cazul în care doriți o alternativă la apa plată, încercați să-i schimbați gustul adăugând o felie de lămâie în băutură.
  • Când faceți exerciții fizice consumați apă înainte, în timpul și după antrenament.
  • Începeți și încheiați ziua cu un pahar cu apă.
  • Când vă este foame, beți apă. Senzația de sete este adesea confundată cu cea de foame. Foamea adevărată nu va fi potolită cu apă. Apa poate duce la pierderea în greutate, deoarece studiile au confirmat că aceasta contribuie la instalarea senzației de sațietate.
  • Programați-vă să beți apă dacă nu sunteți obișnuită cu asta – de exemplu, atunci când vă treziți, la micul dejun, la prânz sau când mergeți la culcare sau beți un pahar mic cu apă la sfârșitul fiecărei ore.
  • Beți apă chiar și atunci când mergeți la restaurant.

Bine de știut

Peste jumătate din greutatea corporală a unei femei este constituită din apă, iar unele organe au în componența lor până la 85% apă! Aproximativ două treimi este situată în compartimentul intracelular și o treime în compartimentul extracelular (plasma și fluidele interstițiale). Apa este cea care sprijină reacțiile metabolice, ajută la transportul nutrienților și hormonilor în organism și asigură eliminarea deșeurilor metabolice.

Unul dintre efectele deshidratării asupra femeilor este nelubrifierea mucoasei vaginale care poate duce la instalarea uscăciunii vaginale. Aceasta poate apărea la femeile de toate vârstele și care se manifestă prin durere sau disconfort în timpul actului sexual sau prin senzație generală de arsură, mâncărime și disconfort local.

Uscăciunea vaginală atinge aproape o treime dintre femeile active sexual și poate fi declanșată sau agravată de lipsa hidratării corecte.

 

 

 

 

 

 

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel